BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kaplıcaya gitti kör gözü açıldı

kaybeden Zeynep Erimoğlu(55), kireçlenme tedavisi amacıyla geldiği Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki kaplıcada sağ gözüne tekrar kavuştu.

Abone ol

Çok ağlamaktan dolayı göz sinirlerinin kurumasıyla sağ gözü görme yeteneğini kaybeden Zeynep Erimoğlu(55), kireçlenme tedavisi amacıyla geldiği Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki kaplıcada sağ gözüne tekrar kavuştu.

2 kız ve 2'de erkek olmak üzere 4 çocuk annesi Zeynep Erimoğlu,15 yıl önce bir yakınının ölümü üzerine büyük bir üzüntüye kapıldı. Günlerce yakınının ardından gözyaşı döken 4 çocuk annesi Erimoğlu, bir gün kalktığında sağ gözünün görmediğini fark etti. Küçükçekmece semtindeki bazı sağlık kuruluşlarında tedavi olan Erimoğlu'na doktorlar sağ gözünün sinir hücrelerinin kuruduğu için tamamen görme yeteneğini kaybettiğini söyledi.

15 yıl boyunca sadece astimat bulunan sol gözü ile çevresini zor da olsa görmeye çalıştığını anlatan Zeynep Erimoğlu, elleri ile vücudunun değişik bölgelerinde oluşan kireçlenme ile de mücadele etmeye başladığını söyledi. Geçen yıl kızının Nevşehir'in Ürgüp ilçesine gelin olması nedeniyle bu bölgeye geldiğini belirten Erimoğlu, "2009 yılında özellikle ellerimle meydana gelen ve korkunç acılar veren ellerimdeki kireçlenme nedeniyle damadım 2 gün süre ile Kozaklı'daki bir termal tesiste kaplıca tedavisi gördüm. İstanbul'a döndüğümde iki günlük tedavinin ardından ellerimdeki ağrının hissedilir oranda azaldığını fark ettim. Bu yıl da yine kızımı ve damadımı görmek için Nevşehir'in Ürgüp ilçesine geldiğimde, Kozaklı Erdem Termal tesisine gittik. İki ablam ve kızımı da yanıma alarak tedaviye başladım. Sağ gözüm kesinlikle görmüyordu ve 15 yıllık sürede birçok tedavi gördüm. Doktorlar sağ göz sinirlerinin kuruduğunu ifade etti. Annem Ümmühan'da böyle bir tedaviye başlamıştı. Sonuçta onun gözünü almışlardı. Bu durumun benim de başıma gelebileceği endişesi ile göz ameliyatını kabul etmedim. Ellerimde yoğunlaşan kireçlenme tedavisi için bulunduğum Kozaklı Erdem Termal tesislerinde 10 gün süre ile şifalı sularından yararlandım." dedi.

Bir sabah kalktığında hayret verici bir gelişme yaşadığını anlatan Erimoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Sağ gözümün açıldığını ve gördüğümü hissettim. Ablalarımı görebiliyordum. Her şeyi sağ gözümle oldukça net bir şekilde görebiliyor, dokunabiliyordum. Yeniden dünyaya gelmiş gibi oldum. Mutluluğuma diyecek yok. Ellerimdeki kireçlenme de ciddi manada yok oldu. Artık her iki elimi de rahatlıkla kullanabiliyorum."

Erdem Termal sahibi Bayram Demiröz, Kozaklı ilçesindeki şifalı sularının bol mineral ve madensel değerlere sahip olduğunu belirterek, radyoaktif bir yapıdaki şifalı sularda Türkiye ortalamalarının 50 katı oranında radon gazına sahip olduğunu söyledi. Her yıl Kozaklı ilçesindeki termal tesislerden 200 bini aşkın insanın yararlandığını dile getiren Demiröz, Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı tedavi edici özellikte yer alan tesislerinde 10 gün süre ile kür programından yararlanan Zeynep Erimoğlu'nun 15 yıldan sonra yeniden sağ gözüne kavuşmasının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Kaplıcalarında sağlığına kavuşan tek örneğin Zeynep Erimoğlu olmadığını belirten Demiröz, "Daha önce konuşma yeteneğini kaybettiği için dünyaya küsen bir hasta bir hafta sonra konuşmaya başladı. Yine doktorların böbreklerinde taş olması dolayısı ile ameliyat önerdiği bir hasta 10 günlük kaplıca tedavisi sonrasında taşı düşürdü. Durum cerrahi müdahale için film çekiminde anlaşıldı. Doktorun bile hayretler içerisinde kaldığını telefonla hastamız bize bildirdi. Mineral ve radon gazı yönünden zengin olan termal sularımızda kireçlenme, cilt güzelleştirme, romatizma, eklem ağrıları, bel fıtığı gibi hastalıklara da şifalı sularımıza bekliyoruz." diye konuştu.