BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlaçlama sırasında 3 kişi zehirlendi

Keşan ilçesine bağlı Mecidiye Sahili'nde belediye ekipleri tarafından yapılan sivrisinek ilaçlama çalışmaları sırasında 3 kişi zehirlendi.

Abone ol

Ekiplerin yaptığı ilaçlamalar sırasında Emine İçke (63), Esra Keskin (10) ve Eda Keskin (10) isimli vatandaşlar ilaçtan etkilendi. Üç kişi 112 acil servis ambulansı ile Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Vatandaşlar; ekiplerin akşam saatlerinde Mecidiye Sahili'nde, sineklerle mücadele için baraka ve bina aralarından 3- 4 defa geçmesi sonucu fazla ilaçlamadan dolayı zehirlendiklerini ileri sürdü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar, ilaçlamadan önce yağan hafif yağmur nedeniyle nem oranının yükseldiğini, vatandaşların bu nedenle etkilenmiş olabileceğini dile getirdi. İlaçlama çalışmalarını ilk defa yapmadıklarını ifade eden Çınar, "Sezonun başlamasından bu yana, sahilde, baraka ve bina aralarında ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Askeriyeye ait alanda dahi ilaçlama yaptık. 60 litrelik depoya, 1 litre ilaç katıyoruz. Her zaman aynı dozda ilaç kullanıyoruz." dedi.