BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Koku abartılınca Çorum ayağa kalktı

Çorum'da doğalgaza katılan koku gereğinden fazla olunca vatandaşlar gaz sızıntısı korkusuyla panik yaşadı.

Abone ol

Kentte yaşanan sorun nedeniyle Çorumgaz'ın telefonları kilitlendi.

Kokusuz olan doğalgaz bazı kimyasal maddeler kullanılarak kokulandırılıyor. Doğalgaz kokulandırma istasyonlarında yapılan uygulama, ev ve işyerlerinde olası sızıntının anında fark edilmesi amacını taşıyor. Genellikle tiyoeterler ve tiyoller kullanılan kokulandırma sonunda halkın kullanımına sunulan doğalgaza, çürük sarımsağa benzer bir koku veriliyor.

Önceki gün Çorum'daki kokulandırma istasyonunda yaşandığı bildirilen teknik bir sorun nedeniyle koku seviyesi yükseldi. Yaşanan sorun vatandaşları korkuttu. Ev ve işyerlerindeki kombi, ocak gibi doğalgaz ile çalışan aletlerden ciddi seviyede gaz kokusu yayıldı. Gaz sızıntısı korkusuna kapılan vatandaşlar Çorumgaz'ın "187 Doğalgaz Acil Servisi"ni arayarak yardım istedi. Yapılan aramalar nedeniyle Çorumgaz'ın telefonu kilitlendi. Firmaya ulaşamayanlar çareyi zabıta ve polisi arayarak yardım istemekte buldu.

Çorumgaz yetkilileri, yaşanan sorunun gaz sızıntısı olmadığını açıkladı. Yetkililer, "Doğalgaz Ölçüm ve Basınç Düşürme İstasyonu'nda otomatik makine, sisteme normalden daha fazla koku verdiği için böyle bir problem ortaya çıktı. Endişelenecek bir durum yok." dedi.

Bu arada gaz kokusu nedeniyle tedirgin olan vatandaşların birçoğu 187 hattına ulaşamadı. Sorunun kendi evlerindeki ocak ve kombilerden kaynaklandığından şüphelenen vatandaşlar, vanaları kapatarak, evlerini havalandırdı.

Korkulacak bir durum olmadığını sonradan öğrenen vatandaşlar, Çorumgaz'a tepki gösterdi. Firmanın bir şekilde Çorum halkını uyarması gerektiğini ifade ederek, "Madem böyle bir sorun var, belediye hoparlörlerinden duyuru yapılabilirdi. Ayrıca radyo ve televizyonlardan bize ulaşabilirlerdi." diye eleştirdi.