BIST 9.968
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.425,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yaz kampına 10 bin öğrenci katıldı

Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği yaz etkinliklerine bu yıl 10 binin üzerinde öğrenci katıldı.

Abone ol

Okulların tatile girmesinin ardından, Bağcılar'daki öğrenciler tatili doya doya yaşıyor.

Okulların kapanmasıyla birlikte Düzce'nin Güzeldere Şelale Mevkii'nde düzenlenen izci kampına 850 öğrenci katıldı. İlçede başarılı 600 öğrenci ise Kefken'deki Gençlik Kampı'na katıldı.

Bağcılar Belediyesi'nin geleneksel etkinliklerinden biri ise yaz spor okulları. Bu yıl yaz spor okulları 9 binin üzerinde rekor bir katılımla gerçekleştiriliyor. Mahmutbey Stadyumu başta olmak üzere ilçedeki 21 ayrı noktada gerçekleştirilen yaz spor okullarında, öğrencilere 5 farklı branşta eğitim veriliyor. Evlerinden servisle alınan öğrenciler, eğitimin ardından yine servisle evlerine bırakılıyor.

Çok sayıda öğrenci de Bağcılar Belediyesi bilgi evlerinden yararlanıyor. Eğitim döneminde, öğrencilerin okul derslerine destek eğitimlerinin verildiği bilgi evlerinde yaz döneminde de eğitime devam ediliyor. Daha çok sosyal ve kültürel içerikli gezilerin düzenlendiği bilgi evlerinde, öğrenciler, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim Teknik Müzesi'ni, Panorama 1453'ü, Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü'nü, Topkapı Arkeoloji Müzesi'ni gezdi ve Bağcılar'da "Beyaz Gezi"ye katıldı.

Hiçbir etkinlikte öğrencileri yalnız bırakmayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, eğitime ve öğrencilere desteklerinin devam edeceğini söyledi. Çıtayı çok daha yükseklere kaldırmak gerektiğini ifade eden Başkan Çağırıcı, onun için birinci önceliğin eğitim olduğunu ifade etti.