BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Euroleague'nin adı değişiyor

THY, basketbol Euroleague'e sponsor oluyor. Avrupa'nın zirvesinde basketbolun bu yıl "Turkish Airlines" ismiyle oynanması bekleniyor

Abone ol

 

Barcelona, M.United gibi devlere sponsor olan Türk Hava Yolları, basketbolda da önemli bir sponsorluğa imza atmaya hazırlanıyor. Erkeklerde Euroleague'in, gelecek sezon "Turkish Airlines Euroleague" adıyla oynanması bekleniyor. THY, 7-9 Mayıs 2010'da Barcelona, CSKA Moskova, Partizan ve Olympiakos'un katıldığı final-four'a da sponsor olmuş, salonda THY reklam ve logoları yer almıştı. Ancak bu defaki sponsorluk ligin isim sponsorluğu; çok daha geniş kapsamlı ve önemli. Çünkü futboldaki Şampiyonlar Ligi'nin basketboldaki modeli olan bu organizasyon bütün bir sezon "Turkish Airlines Euroleague" olarak oynanacak. Avrupa'da, dünyada medyadaki bütün haberler bu şekilde çıkacak. Canlı yayınlarda ligin tam adı kullanıldığından Rusya'dan İspanya'ya, Litvanya'dan Portekiz'e, Almanya'dan Yunanistan'a her yerde, her kanalda, her yayında defalarca "Turkish Airlines" ifadesi geçecek.

KOMŞUYA ÜÇLÜK BASKET!

THY'nin bu sponsorluğu turizmde ciddi bir rakip olan Yunanistan'la yarışta da adeta "üç sayılık basket" anlamında. Çünkü bu büyük organizasyonda yıllardır özellikle saha kenarlarında dönen "Go to Greece" yani "Yunanistan'a gidin" yazılı tanıtım panoları kullanılsalar bile artık THY'nin gölgesinde kalacak. THY'nin sponsorluğu 2011'de Barcelona'da yapılacak olan final-four'u 2012'de Türkiye'ye getirmek için de avantaj oluşturacak. Fenerbahçe'nin Ülker tarafından Ataşehir'de yaptırılan yeni salonu ile 2012'de final-four'a adaylığı şimdiden konuşuluyor. Sporda tarihi bir sponsorluk anlaşmasına daha imza atacak olan THY, 2010 Mayıs'ta final-four turnuvasına sponsor olduğu Euroleague'in bu kez ana isim sponsoru olacak.

BARÇA'YI UÇURMUŞTU

THY'nin daha önce sponsor olduğu spor kuruluşları ve organizasyonları şöyle: Barcelona (İspanya), Manchester United (İngiltere), Maorussi (Yunanistan - basketbol), Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Gloria Giants (Almanya basketbol), Turkish Airlines World (Düsseldorf'ta salon), Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Turkish Airlines Challenge (European Challenge Tour - Golf - Belek), İstanbul Cup (Tenis), Türkiye Futbol Federasyonu Türkiye Basketbol Federasyonu Uluslararası Okçuluk Federasyonu.

NEDEN SPOR TERCİH EDİLİYOR?

THY'nin İstanbul çıkışlı 120 dış hat, 35 de iç hat destinasyonu var. Ancak Star Alliance üyesi olduğu için İstanbul çıkışlı 950 noktaya bilet verebiliyor. 2009'da 25 milyonun üzerinde yolcu taşıyan THY'nin 2010 hedefi 30 milyonu geçmek. Bu hedefe ulaşmada tanıtımın rolü büyük. Spordaki tanıtımların altında bu gerçek var. Manchester ve Barcelona sponsorluklarıyla Uzakdoğu ve Afrika pazarından ciddi pay peşinde olan THY, Japonya'dan Urawa Reds takımıyla da sponsorluk anlaşması imzalamıştı.