BIST 10.318
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.453,61
HABER /  GÜNCEL

Töre galibi Emine Hanım

Töre diye vuruldu, ölmedi. Büyük mücadele verdi. Şimdi çocuklarına kavuşma peşinde.

Abone ol

29 yaşındaki Emine Usta, boşanmak istiyor diye eşi tarafından vuruldu. "Öldü" taklidi yapıp kurtuldu. İşe girdi. Eşinin yargılandığı davaya peruk ve avukat cüppesiyle gitti. Boşanıp iki çocuğunun velayetini aldı. Şimdi çocuklarını eski eşinin ailesinden kurtarma savaşı veriyor.

Töreyi yendi şimdi çocuklarını istiyor

Töre, boşanmak isteyen Emine Usta'yı eşine vurdurttu. 8 kurşun yedi ama ölmedi. Tanınmamak için peruk ve avukat cüppesiyle davalara katıldı. Boşandı, çocuklarının velayetini aldı. Baro, Diyarbakır'da eski eşinin ailesinde bulunan çocuklar için devrede.

Töre, Emine'yi sokak ortasında kocasına kurşunlattı. Boşanmak isteyince Aile Meclisi'nin aldığı kararla öldürülmek istenilen Emine, tabancayı ateşleyen eşine "öldü" numarası yapınca "töre"ye galip geldi. Vücuduna isabet eden 8 kurşuna rağmen hayatta kalan Emine, önce devlet korumasına alındı, ardından bir işe yerleştirildi. Yaralarının acısından çok canını yakan ise 2 çocuğuna duyduğu hasret oldu. Yılmadı. Ne ölüm tehditleri ne de acılar doğrulara ulaşmasında engel olamadı. Eşi hak ettiği cezayı alsın diye peruk takıp, avukat cüppesi giyerek, duruşmalara katıldı. Kocası cezeavine konulduğunda daha yolun başındaydı. Eşini açtığı davayla boşadı ve 2 çocuğunun velayetini aldı. Ne varki töre hala Diyarbakır'da pusuda olduğu için, çocuklarının yanına gidemedi. Emine, şimdi kendisine kol kanat geren devletin İstanbul'a getireceği çocuklarını, can güvenliği olmadığı için güvenli bir ortamda belli günlerde öpüp koklayabilecek.

Kaynak: Sabah