BIST 10.313
DOLAR 32,23
EURO 34,78
ALTIN 2.454,56
HABER /  GÜNCEL

Tünel açıldı trafik azaldı

Bolu Dağı Tüneli eksikliklerine rağmen 14 yıl sonra açıldı. Tünelin açılması ile birlikte bakın neler oldu...

Abone ol

Bolu Dağı Tüneli eksikliklerine rağmen 14 yıl sonra açıldı. Tünelin açılması ile birlikte, binlerce yolcunun uğrak yeri ve 3 bin 500 kişinin fiili olarak çalıştığı Bolu Dağı’ndaki geçişlerin İstanbul-Ankara yönünde yüzde 80 azalması, buna bağlı olarak da buradaki işletmelerin iş yapamaz hale gelmesi nedeniyle esnaf kara kara düşünmeye başlamışken iki müjdeli haber geldi. Ulusoy Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, bir konsorsiyum oluşturarak, aralarında Starbucks, McDonald’s, Bolulu Hasan Usta ve birçok giyim firmasının outlet mağazalarının da yer alacağı dev bir tesis yapmayı planladıklarını söyledi. Varan Konaklama Genel Müdürü Alp Gürdil ise, Bolu Dağı’nda 35 yıllık tesisleri kapatmayacaklarını söyledi.

Bolu Dağı’nda işletmecilik yapan esnafın morali ise iyice bozuldu. Cemal’in Yeri Lokantası’nın sahibi Cemal Küçük, “Bolu Dağı’nda yaz aylarında günlük 5 ton et tüketimi yapılıyor, burası Bolu ve Düzce’deki esnaflar için de kazanç kapısı” derken, Köroğlu Et-Mangal’ın işletmecisi Alihan Hacıeyüpoğlu, “Burayı ihale yolu ile verecekler. Zengin sermaye grupları gelirse, bizim orada yer alabilmemiz imkansız” dedi.

ULUSOY GİDİYOR

ULUSOY Genel Müdürü Yıldırım, şubattan itibaren Bolu Dağı’ndaki tesislerini kapatacaklarını belirterek, Hendek’teki Taytem Tesisleri’nin yanına 15 milyar yatırımla bir tesis yapacaklarını açıkladı.

VARAN KALIYOR

VARAN Konaklama Genel Müdürü Alp Gürdil, “35 yıldır Bolu Dağı’ndayız. Bolu Dağı’nın farklı bir özelliği, doğası var. Tesislerimiz kesinlikle kapatmayı düşünmüyoruz” şeklinde konuşuyor.

Rakamlarla Bolu Dağı geçişi

2 bin 871 metre uzunlukta 2 tüplü tünel

4 bin 644 metre uzunlukta 4 viyadük

917 metre uzunlukta 2 köprü

76 metre uzunlukta 1 üstgeçit

682 metre uzunlukta 12 alt geçit köprüsü

Bolu Dağı Geçişi: 25.6 km otoyol, 1.6 km bağlantı yolu olmak üzere 27.2 km
Otoyol (2x3 şeritli), bağlantı yolu (2x2 şeritli)

Kaynak: Akşam