BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Coniler isyancı çıktı

ırak'ta Amerikan askeri gibi giyinen ve çok iyi İngilizce konuşan isyancıların 4 ABD askerini kaçırarak öldürdüğü ortaya çıktı

Abone ol

20 Ocak'ta Irak'ın Kerbela kentindeki bir operasyonda çatışmada öldükleri belirtilen 4 ABD askerinin, Amerikan askeri gibi giyinmiş isyancılar tarafından kaçırılarak öldürüldükleri ortaya çıktı.

ABD ordusundan yapılan açıklamaya göre, tıpkı ABD askerleri gibi giyinen, aynı silahları kuşanan 9-12 kişilik direnişçi grubu, çok iyi İngilizce konuştukları için Kerbela'daki Bölgesel Birleşik Koordinasyon Merkezi'ndeki kontrol noktalarını kolayca aştı. Iraklı muhafızlara ABD askeri oldukları izlenimi veren isyancılar, komplekse girer girmez Amerikalı askerleri hedef aldı.

Çok iyi planlandı
Çok iyi planlanmış baskın sırasında patlayıcılarla etrafı harabeye çeviren grup 4 ABD askerini rehin alarak kaçırdı. Daha sonra kaçırılan 3 ABD askeri elleri bağlı şekilde ölü bulunurken, başından ağır yaralı dördüncüsü hastanede hayatını kaybetti. ABD ordusu tarafından yapılan ilk açıklamada, askerlerin, vilayete düzenlenen isyancı saldırısına karşı koyarken öldürüldükleri bildirilmişti.

Kaynak: Milliyet