BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.511,21
HABER /  GÜNCEL

İşte eylemcinin kimliği

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nden kalkan arabalı vapurdaki eylem sona erdi. Eylemi gerçekleştiren şahsın kimliği belli oldu.

Abone ol

Polisteki sorgusu devam eden Nihat Acar isimli şahsın, Gelibolu'da büfe işlettiği ve Uzman Çavuşluktan ihraç edildiği açıklandı.

Gelibolu-Lapseki arasında sefer yapan Sultantepe isimli feribotta yaşanan eylem sona erdi. Polise teslim olan eylemcinin kimliği belirlendi. Nihat Acar (36) isimli eylemcinin Gelibolu'da büfe işlettiği ve Uzman Çavuşluktan ihraç edildiği belirtildi.

Yaklaşık 2.5 saat süren eylemde Acar, geminin orta güvertesinde Türk bayrağı açmış ve feribotta bulunan araçlardan birine C4 tipi patlayıcı yerleştirdiğini iddia etmişti. Gelibolu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusuna devam edilen Acar'ın bu iddiasının asılsız olduğu ortaya çıktı. Acar'ın üzerinden silah da çıkmadı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı uzmanların feribottaki çalışmalarını tamamlamasının ardından Sultantepe isimli arabalı vapurun Lapseki'ye doğru seferine devam edeceği kaydedildi.

Öte yandan eylemin, Hrant Dink'in cenazesi sırasında atılan "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz" sloganlarına tepki olarak gerçekleştirildiği öne sürüldü. Acar, polise teslim olmasının ardından, sorgulanmaya götürülürken kendisini "vatansever" olarak tanımlamış ve eylemi "vatan için" gerçekleştirdiğini belirtmişti.