BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.441,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Topbaş'tan İzci Kampı'na ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İzci Kampı'nı ziyaret etti etkinliklere katıldı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye İzci Kampı'nı ziyaret ederek, kampa katılan çocukların düzenlediği etkinlikleri izledi.

Kamp Başkanı Süheyla Subaşı'ndan kamp hakkında bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, bu tür kampların artırılabilmesi için çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

Kendisinin de daha önce izci başkanlığı yaptığını belirten Topbaş, Ümraniye İzci Kampı'nın bin kişilik bir kamp olduğunu ve 20 bin yetişmiş profesyonel izci üyeleri bulunduğunu belirtti.

Topbaş, ''Bu kamp dünyada en büyük izci ailesini oluşturuyor. Tabii biz bu kampı İstanbul'daki çocuklar için değil, Anadolu'dan gelen hatta yurt dışından gelen çocuklarımız için geliştirdik. Bu şekilde dünya barışına bir katkı sağlamak ve gençlerin paylaşım duygusunu geliştirerek geleceğimiz için şimdiden onları hazırlamayı amaçladık'' dedi.

Kampın izcilerin doğayla baş başa kalarak çevre bilinci edindikleri bir eğitim alanı olduğunu ifade eden Topbaş, çocukların çok küçük yaşta kampa geldiğinde ailelerin ilk başta tereddüt yaşadığını, ancak daha sonra çocuklarının daha disiplinli temiz ve doğru davranışlar edinerek kendilerine özgüven duyduklarını ve farkındalık yarattıklarını gördüklerini söyledi.

Topbaş, bu nedenle kampa olan talebin arttığını belirtti.

Bu tür kampların çocukların sosyal bir birlikteliğine, topluluk içinde arkadaşlık edinebilmelerine katkı sağladığını bildiren Topbaş, şöyle devam etti:

''Başta kampa izci bulamazken, şimdi yoğun talepten dolayı kampa başvuruları dondurduk. Bazılarını taleplerini geri çevirmek zorunda kaldık. İmkan olsa ek kamplar da açmayı düşünüyoruz. Gerçekten çok nitelikli bir kamp. Çocuklar kampta 25 ayrı branşta eğitim almaktalar. Türkiye izcilikte dünya çapında oldukça iyi bir yerde. Yurdun çeşitli yerlerini de gidip gezip görüyorlar. Bu da çocukların hayata dair farklı bilgiler edinmelerini sağlıyor.''