BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,81
ALTIN 2.439,10
HABER /  GÜNCEL

YAŞ'a hükümet teamülü damgası

Ankara dün geceyi ayakta geçirdi. Erdoğan'ın imzaladığı kararnameye gece geç saatlerde Köşk'ten onay çıktı!

Abone ol

TSK'daki atamalarda iki sürpriz yaşandı. Orgenerallerin kıdem sırası Necdet Özel, Erdal Ceylanoğlu ve Saldıray Berk şeklinde. Ceylanoğlu, Özel’in önüne geçerek Kara Kuvvetleri’nin başına, daha da az kıdemli olan Hayri Kıvrıkoğlu yine Özel’in önüne geçerek 1. Ordu Komutanlığı’na atandı.

HÜKÜMETİN DEDİĞİ OLDU

Hükümet, Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel’in, Genelkurmay Başkanlığı yolu kapanacağı ve haksızlığa uğrayacağı endişesi ile, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanmasına sıcak bakmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün akşam saatlerinde Bakanlar Kurulu'nun Genelkurmay Başkanı'yla ilgili kararnameyi imzaladı. Kararname için Cumhurbaşkanı Gül'ün Ankara'ya dönmesi beklendi ve gece geç saatlerde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ tarafından Köşk'e sunuldu.

KÖŞK'TE 12 DAKİKALIK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü gece geç saatlerde kabul etti. Gönül ve Orgeneral Başbuğ, Dışişleri Konutu'ndan, gelişlerinden 12 dakika sonra ayrıldı.

GÖRÜŞMEDEN 10 DAKİKA SONRA AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Gül, kendisine sunulan kararnameyi 10 dakika sonra imzaladı ve kamuoyuna açıkla danışmanından geldi. İşte yeni komuta kademesi;

- Genel Kurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner,

- Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 1. Ordu Komutanı Erdal Ceylanoğlu,

- 1. Ordu Komutanlığı'na Org. Hayri Kıvrıkoğlu atandı,

- Ege Ordu Komutanlığı'na ise Orgeneral Nusret Taşdeler,

 -Harb Akademileri Komutanlığına Orgeneral Bilgin Balanlı atandı.

ÖZEL'İN ÖNÜ AÇILMIŞ OLDU

Bu durumda Org. Ceylanoğlu bir yıl Kara Kuvvetleri’nde kaldıktan sonra emekliye ayrılacak. Org. Özel de Jandarma’dan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na kaydırılacak. Böylece Org. Özel’in, 2013-2017 yılları arasında Genelkurmay Başkanı olmasının yolu açılmış olacak ve TSK’nın 2017’ye kadarki komuta kademisinde bir değişiklik olmayacak.

Org. Ceylanoğlu’nun Kara Kuvvetleri Komutanı olmasıyla, Org. Işık Koşaner’in Genelkurmay Başkanı olmasının önünde hiç bir engel kalmadı.

HARP AKADEMİSİ YENİDEN HAVACILARA GEÇTİ

Ceylanoğlu’nun KKK olması nedeniyle 1. Ordu Komutanlığı’na Ege Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu getirildi. Harp Akademileri Komutanı Org. Nusret Taşdeler de, Ege Ordu Komutanlığı’na atandı. Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı Hava Orgeneral Bilgin Balanlı da Harp Akademileri Komutanı oldu. Böylece Harp Akademileri Komutanlığı yeniden havacılara geçmiş oldu. Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Aslan Güner de yerinde kaldı.