BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,84
ALTIN 2.440,26
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Gandi'ye kefen sözü!

Erdoğan İzmir'de halka seslendi, muhalefeti yeni anayasa için işbirliği yapmakla suçladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Afyonkarahisar ve İzmir'de referandum mitinglerine katıldı, sözleriyle muhalefeti vurdu! Afyonkarahisar'da BDP-MHP ve CHP'nin aynı çizgide buluştuğunu söyleyen Erdoğan, İzmir'de ise Kılıçdaroğlu'nun kefen sözlerine cevap verdi.

Başbakan Erdoğan Afyonkarahisar'ın ardından İzmir'e geçti, Gündoğdu meydanında partisince düzenlenen referandum mitingine katıldı. Erdoğan, CHP'nin kalesi İzmir'de Kılıçdaroğlu'nu vurdu!

AK Parti dışındaki siyasi partilerin, Türkiye'yi kucaklamayı başaramadıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, bu partilerin ''Az olsun benim olsun'' mantığıyla kitleleri kaygıya sevk ederek, oy almaya çalıştıklarını belirtti ve 81 ilin partisinin AK Parti olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Bizi ayrımcılıkla yaftalamak isteyenlerin aynaya bakmaları gerekir'' dedi.

Başbakan olduktan sonra bugün İzmir'e 30. kez geldiğini söyleyen Erdoğan, ''İzmir'i çantada keklik görenler bizim kadar geldiler mi, İzmir'e bizim kadar hizmet ettiler mi? İzmir'i evleri gibi görenler bizim kadar eser bıraktılar mı?'' diye sordu.

MUHALEFET AYNI ÇİZGİDE BULUŞTU

12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişikliklerine ilişkin referandumun, AK Parti'nin projesi olarak algılanmaması gerektiğini belirten Erdoğan, başta CHP ve MHP olmak üzere diğer partilerin vatandaşa anayasa değişikliklerini, AK Parti projesi şeklinde sunmaya çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, ''Bunlar kolay kolay bir araya gelmezler, ama şimdi nasılsa bir araya geldiler'' dedi.

AK Parti'nin rotasını milletin çizdiğini ifade eden Erdoğan, değişiklik paketini CHP ve MHP'ye götürdüklerini, ancak parti yetkililerinin daha değişikliklere ilişkin dosyaların kapağını açmadan, olumsuz yaklaştıklarını belirterek, anayasa değişikliklerinin çok sayıda akademisyen ve sivil toplum kuruluşuyla yapılan çalışmalar sonucu oluşturulduğunu kaydetti.

KILIÇDAROĞLU'NA SSK HATIRLATMASI

AK Parti'nin anayasa değişikliklerini, ''Kendini Yüce Divandan kurtarmak için'' yaptığının öne sürüldüğünü söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Burada CHP Genel Başkanına sesleniyorum, şunu bilmesinde fayda var. CHP'nin geçmişini ne kadar biliyor bilmem. Kendisine şöyle bir hatırlatayım. İstanbul'da benden önce bir CHP'li belediye başkanı vardı. Beni kalpazanlıkla suçluyorsun, önce git dosyayı iyi araştır. O yönetimde benim imzamı bulamazsın. Buna rağmen benimle birlikte yargılanan tüm arkadaşlarım beraat etmiştir. Recep Tayyip Erdoğan hayatında böyle insan olmamıştır. Bu senin 9 yıllık genel müdürlüğündeki yapındır. SSK o günlerde kara talihini, kara tarihini yaşamıştır.''

"MİLLETE HİZMET EDENE BEYAZ KEFEN BİÇEN CHP..."

İzmir'de kefen tartışmalarına da değinen Erdoğan,''Bu memlekette milletine hizmet eden başbakana beyaz kefeni biçen CHP zihniyeti var. CHP Genel Başkanı diyor ki, 'Bu kardeşin sana beyaz kefen giydirmez' O kefenin varsa sana kalsın. Bana o kefeni giydirecek kardeşlerim var. Bizim o noktada sıkıntımız yok'' diye konuştu.

Alsancak Gündoğdu Meydanı'ndaki mitingde "yargı siyasallaşıyor" iddialarına da değinen Erdoğan, AK Parti'nin kendi yargısını hazırlamakla eleştirildiğini belirterek, bu işi en iyi bilenin ''CHP zihniyeti'' olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Adalet Bakanlığı döneminde binlerce CHP'liyi getirmiş, yargıya doldurmuştur. Enteresan olan da şu, 'Ben CHP'liyi oraya koymayacaktım da MHP'lileri mi koyacaktım?' diyor. Şimdi CHP ve MHP yan yana, vaka bu. Geçici 15. Maddeyi eski genel başkan da kaldırmaktan bahsediyordu, CHP'liler kaldırmaktan bahsettiler, şimdi bakıyorsunuz 'Hayır' diyorlar, niye dürüst değiller, dürüst'' diye konuştu.