BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,13
ALTIN 2.471,69
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Şandır'dan Erdoğan'a yargı tehtidi

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Artvin'de konuştu iktidarlarında Erdoğan'ı yargılayacaklarını iddia etti.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, iktidara geldiklerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yargılayacaklarını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, referandum gezileri çerçevesinde Artvin'e geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştirilerde bulunan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, her kuruşun hesabını soracaklarını belirtti.

Beraberinde Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, MYK üyeleri Kamil Aydın, Abbas Bozyel, Settar Kaya ve İsmail Hakkı Asıltürk olduğu halde Artvin'e gelen Mehmet Şandır, MHP İl Başkanı Yusuf Sağlam ve MHP'lilerle geziler düzenledi.

MHP il binasında yaptığı basın açıklamasında Şandır, hükümeti sert bir dille eleştirdi. Şandır, "Gezimizin bugün altıncı günü. Beş ilde yaklaşık 15 bin kişinin elini sıktık. Esnafları gezdik, çarşı pazar gezdik. Henüz şimdiye kadar bu anayasa değişikliğine bu iller arasında evet diyen kimseyi görmedik." iddiasında bulundu.

MHP'nin hayır kampanyasının halk tarafından sevinçle karşılandığını savunan Şandır, "MHP olarak Artvin'den ilan ediyorum. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan vatandaşın delikli kuruşunun hesap soracağız. 1986'dan 2002'ye kadar 8 milyar dolarlık özelleştirme var. 2002'den sonra 32 milyar dolara çıkmış. Neredeyse Artvin'in topraklarının yarısı kadar toprağı yabancılara satmışlar. Gemlik gübre fabrikasını sattılar sonra telafi etmek için İran'dan gübre fabrikası satın aldılar. Şimdi o fabrikadan Türkiye'ye gübre satılıyor. Gübrenin fiyatı 3 kat arttı. Bu nasıl bir özelleştirme? Türk'e satmıyorlar, yabancılara satıyorlar. Petkim'i Kazaklara sattılar. Altından Ermeniler çıktı. Devlet Demir Yolları'na ait ne kadar liman varsa sattılar. Çoğu da yabancılara gitti." diye konuştu.

Artvin'de kurulan HES santrallerinin her ne kadar Türk firmalarına ait oldukları söylense de yüzde 80'inin yabancılara ait olduğunu öne süren Şandır, demokratik açılımı da eleştirdi. Açılımın PKK taleplerinin siyaset üreterek gerçekleştirilmesi amacını taşıdığı iddia eden Şandır, "Bu açılımın da önünü açmak için anayasa değişikliğini sunmuşlardır. Bu, PKK'nın arkasındaki küresel güçlerin talebidir. Anayasa değişikliğini bunun için yapmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı biz bu anayasa değişikliğine hayır diyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.