BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,10
ALTIN 2.473,72
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çubukçu Muş'ta destek istedi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Muş'ta referandumun önemini anlattı, vatandaştan destek istedi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ''Anayasa değişikliği her şeyden önce 26 maddeden oluşan bir hükümet icraatı olmaktan öte bu milletin demokratikleşmesi, gelişmesi ve kalkınması açısından son derece önemli bir adım'' dedi.

Muş'ta gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan Çubukçu, AK Parti İl Başkanlığında partililerle basına kapalı olarak düzenlediği toplantının ardından, Ankara'ya gitmek üzere Muş Havaalanı'na geçti.

Çubukçu, Muş'tan ayrılmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, anayasa değişikliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Muş'ta anayasa değişiklikleri konusunda halktan çok olumlu destek alacaklarını umut ettiklerini ifade eden Çubukçu, şunları kaydetti:

''Gittiğim her yerde de bu pozitif katkıyı gördüm. Anayasa değişikliği her şeyden önce 26 maddeden oluşan bir hükümet icraatı olmaktan öte bu milletin demokratikleşmesi, gelişmesi ve kalkınması açısından son derece önemli bir adım. Gelişme için, kalkınma için, demokratik bir iklimin oluşması lazım. Türkiye bu demokratik iklimi oluşturmak için çok önemli bir adım attı. Ben milletimizden iradesine sahip çıkması, temel insan hak ve özgürlüklerini, adalet anlayışını daha da ileri taşıyacak ve Türkiye'ye önemli bir adım atmamızı sağlayacak, 12 Eylül 1980 ihtilali sonrasında oluşmuş vesayetçi, insan hak ve özgürlüklerini sınırlayıcı, bu zihniyetin ürünü olan anayasadan kurtulmanın tam zamanıdır diye düşünüyorum.''

Bakan Çubukçu, daha sonra Ankara'ya hareket etti.