BIST 10.275
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.458,49
HABER /  DÜNYA

Clinton'dan Afganistan açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Afganistan'daki saldırıları sert bir dille kınadı.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Afganistan'da 8 yabancı sağlık çalışanının ve 2 Afganın öldürülmesini sert bir dille kınadı.

Hillary Clinton, bugün yaptığı yazılı açıklamada, aralarında 6 Amerikalının da bulunduğu sağlık çalışanının öldürülmesini "alçakça bir hareket" olarak niteledi ve ABD'nin bu olayı "mümkün olan en sert ifadelerle kınadığını" belirtti.

"Alçakça" olarak nitelendirdiği hareketi Talibanın gururla üstlenmesini de kınayan Clinton, "Bu cesur ve yüce gönüllü insanları kaybetmiş olmamız bizi derinden üzdü" dedi.

Clinton, açıklamasında, "Talibanın, hiçbir şekilde haklı gösterilemez bir davranışı, öldürdükleri kişilerin meslekleri hakkında sahte suçlamalarda bulunarak kaba bir şekilde haklı göstermeye çalışmasını da kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Taliban, yaptığı bir açıklamada, yabancı çalışanları, "Amerikalılar için casusluk yaptıkları ve Hristiyanlığı yaymaya çalıştıkları için" öldürdüklerini söylemişti.

İngiliz Dışişleri Bakanı W. Hague ise yayımladığı açıklamasında, olayı "Afganların çıkarına ters düşen, iğrenç ve alçakça bir eylem" olarak niteledi.

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde öldürülen ve aralarında 6 Amerikalı, bir İngiliz, bir Almanın bulunduğu 8 yabancı çalışanın ve onlara tercümanlık yapan 2 Afganın cenazesinin, ülkenin başkenti Kabil'e getirildiği kaydedildi.

Yabancı çalışanların, uluslararası bir yardım kuruluşu çalışanları olduğu belirtilmişti.