BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,82
ALTIN 2.438,87
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Erdoğan'a kurşun sözler

Bahçeli, Kırşehir'de konuştu Erdoğan'a yüce divanı hatırlattı. İşte Bahçeli'nin o ağır sözleri;

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün önce Kırşehir'de ardından da Kaman ve Mucur'daki referandum mitinglerinde partililere seslendi. Adana'dan sonra Kırşehir'de de Erdoğan'a yönelik çok sert sözlerle yüklenen Bahçeli, "Erdoğan'ı yüce divana götürmessem namerdim" diye konuştu".

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırşehir'de düzenlediği mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. MHP lideri Bahçeli, Kırşehir meydanında hitaben yaptığı konuşmasında halktan 'hayır' sözü aldı. Parti olarak Erdoğan'a defelarca teklifte bulunduklarını söyleyen Bahçeli, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan halk oylaması, inatla dar kadro ile uzlaşma zemini hazırlamadan Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın kibiri ile gerçekleştirilen bir anayasa değişikliğinin sunulması günüdür. Bu anayasa Türkiye'nin anayasası değil, Recep Tayyip Erdoğan anayasasıdır" dedi.

"PKK SİYASALLAŞIYOR İDDİASI"

Yeni anayasa ile PKK'nın siyasallaşma anahtarının açılacağını söyleyen Bahçeli, "Her gün bir Mehmetçik şehit oluyor, amansızca terörle mücadele veriyor siz ise çıkmışsınız PKK'nın siyasallaşmasını sağlayan ihanete imza atıyorsunuz. Bu olacak iş değil" ifadelerini kullandı.

GEDİKTEPE'DE ÇÖKTÜĞÜN GİBİ YÜCE DİVAN'DA ÇÖKECEKSİN

Milletten aldığı desteğin gerçekleşmesi halinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yüce divana göndereceğine söz veren MHP Lideri Bahçeli, "Başbakan iktidar değişikliğinde tıpış tıpış yüce divana gidecektir. Bugüne kadar yaptığın yolsuzluğun, saltanatların hesabını vereceğin günü korkusuyla anayasa mahkemesini AK Partileşmeye, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun yandaş haline getirmeye gayret gösteriyorsun.

Başbakan çıkmış alaylı alaylı 'beni yüce divana götüreceklermiş, biz beyaz gömleği giydik' diyor. Sayın Başbakan sen eskiden de milli görüş gömleğini giymiştin. Giydiğin yeni tişörtünün önünde AB arkasında ise ABD yazıyor. Şimdi kalkıyorsun yiğitlik taslıyorsun. Milletten aldığım destek gerçekleşirse seni yüce divana götürmezsem namerdim. Yüce divan yolunda çökeceksin aynen Gediktepe'de çöktüğün gibi" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Terörle mücadelenin zirvede olduğu bir dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerini bütünüyle darbeci bir potansiyelmiş gibi algılayıp karalamaya, aşağılamaya ve onun yönetimini, komuta heyetini zafiyete uğratmaya kimsenin hakkı yoktur'' dedi.

BÜNYAN'DA HAYIR OYU İSTEDİ

Bahçeli, Kayseri'nin Bünyan ilçesinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, 12 Eylül 2010 günü yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının, Türkiye'nin geleceği açısından önemli bir kilometre taşı olacağını söyledi.

Referandumun yüksek katılıma ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Bahçeli, herkesin sandık başına giderek Anayasa değişikliği üzerinde net tercihlerini ortaya koymalarında ülke için yarar olduğunu anlattı.

Buradan çıkacak sonucun millet iradesini yansıtacağına dikkati çeken Bahçeli, ''Millet iradesine herkes saygı duymak mecburiyetindedir. Bu iradenin belirlenmesi ne kadar yüksek katılımla olur ve tercihler ne kadar net anlaşılabilir durumda olursa, ülkemizin birikmiş sorunlarının çözümü, demokrasi kültürünün gelişimi çok daha iyi olur'' dedi.

''TSK'NIN SIRTINI YERE GETİREN KOMUTAN YAPTINIZ''

Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinde oyun oynanmaya çalışıldığını öne süren Bahçeli, şunları kaydetti:

''Televizyona çıkmış olan besleme düşünce adamlarının Türk Silahlı Kuvvetlerine saldırıları, bugün daha iyi anlam kazanıyor. Demek ki, eskiden beri bir yol haritası çizilmiş. Terörle mücadeleyi zaafa uğratmak, 'Terörle mücadelede başarılı olamıyoruz, öyleyse verip kurtulalım' gibi önce demokratik özerkliğe sonra da ülkeyi başka yanlışların içine sürükleyecek bir ikileme giriyorlar. Bir tarafta darbeciler, bir tarafta demokratlar. Kim demokrat, Recep Tayyip Erdoğan. Neren senin demokrat? Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta heyetiyle uğraşıyor. Aynen Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşuyla, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun üyeleriyle uğraştığı gibi şimdi de Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta heyetiyle uğraşıyor. Bazı gazeteler de yazıyor, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kazandı'. Neyi kazandı, Türk Silahlı Kuvvetleri ile mücadeleyi kazanan bir sivil komutan mı şimdi? Sultan yaptınız, padişah yaptınız, şimdi de kalkıp, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sırtını yere getiren komutan yaptınız. Böyle saçmalık olur mu?''