BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.438,91
HABER /  POLİTİKA

Liderlerin memur polemiği büyüyor

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun memur polemiği büyüyor. İşte iki liderin miting meydanlardaki memur atışması;

Abone ol

Liderlerin referandum mitinglerindeki "memur" polemiği iyiden iyiye sertleşiyor. Erdoğan'ın son günlerdeki SSK hatırlatmalarına bugün Kılıçdaroğlu cevap verdi. Dosyalar orada incele diye seslenen Kılıçdaroğlu, "Recep Bey"i memurlara havale ediyorum dedi. Başbakan'ın İzmir'den cevabı ise oldukça sert oldu!

Kılıçdaroğlu, Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Adaletten kaçanlar partisi, içine kurt düşmüş bir ağaçtır. Çürüyor artık o ağaç. Gövdesini biz, dallarını siz silkeleyin ve yok edin'' dedi.

''RECEP BEY'İ MEMURLARA HAVALE EDİYORUM''

Erdoğan'ın, Isparta mitinginde kendisiyle ilgili ''Memur Kemal Efendi'' ifadesini kullandığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Sözde beni ve memurları hakir görecek. Memurları hakir görmekten memurlar memnun mu? Recep Bey'i memurlara havale ediyorum. Ama Recep Bey'e şunu söylüyorum; 27,5 yıl kendi ülkeme, devletime onurumla hizmet ettim. Boğazımdan aşağı haram lokma inmedi. Ama şunu söyleyeyim; ben memur Kemal'im, ben işçi Kemal'im, ben çiftçi Kemal'im, ben emekli Kemal'im, ben Erzincanlıların, halkın Kemal'iyim. Allah'a çok şükür, kimse bize 'kalpazan Kemal' demiyor, 'ihaleye fesat karıştıran Kemal' demiyor. Biz, alnımız ak, yüreğimiz temiz halkın karşısına çıkıyoruz. Recep Bey gibi değiliz.''

Kılıçdaroğlu, ''Şimdi bir tane Başbakan var; Recep Bey, memuru hakir görüyor, işçiyi, çiftçiyi, emekliyi hakir görüyor'' ifadesini kullandı.

''RECEP BEY DE BİR AYNAYA BAKSIN''

Başbakan Erdoğan'ın kendisi için ''Aynaya baksın'' dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Ben de Recep Bey'i kırmadım, aynaya baktım, memur Kemal'i gördüm, emekli Kemal'i gördüm, işçi Kemal'i gördüm. Ama, istirham ediyorum Recep Bey de bir aynaya baksın. Kalpazanları görecek, ihaleye fesat karıştıranları görecek, hayali ihracatçıları görecek, yetim hakkı yiyenleri görecek'' diye konuştu.

"SEN CHP'NİN MEMURUSUN"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan Kılıçdaroğlu'na yönelik "Memur Kemal Efendi"söylemine de açıklık getirerek, "Bugün bir şey öğrendim. Sayın Kılıçdaroğlu rahatsız olmuş. CHP Genel Başkanı ben sana memur dedim. Memurluk yapmadın mı? Memur dedim diye kendini devletin onurlu memurları yerine koyma. Onlarla asla seni bir tutmam. Memurun, işçinin başımın üstünde yeri var. Ben de işçi emeklisiyim. Ayrı bir konu. Sen eğer nerede memursan ben sana adresi vereyim. Sen CHP zihniyetininin memurusun. Olayın aslı budur. Onun gereğini yerine getiriyorsun. Devletimin kurumunu zarara uğratanlardan bir tanesisisin. Bunun detaylarına inşallah genel seçimlerde gireriz" dedi.

"YENİLGİYİ ŞİMDİDEN KABUL ETTİLER"

Anayasa değişiklik paketinin yüzde 51 ile kabul edilmesi halinde dahi tartışmalı olacağı yönündeki söylemlere de değinen Başbakan Erdoğan, "Bunların 49-51 mantığı var ya şimdiden yenilgiyi kabul etmiş durumdalar. Ya sen hesap bilmiyorsun ya demokratik parlamenter sistemden bihabersizsin. Ne çıkarsa çıksın, kim bir oy fazla alırsa bu iş bitmiştir. Ben de onlara yol yakınken dönün ve siz de evet deyin diyorum" dedi.