BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tokat'ta 67 yaşındaki kadın 43 yıllık eşi için ehliyet sınavına girdi

TOKAT'ta yaşayan Sevim Buray, 43 yıldır evli olduğu eşinin hastalıklarının artmasıyla birlikte artık otomobil kullanamaması üzerine 67 yaşında sınava gidip ehliyet aldı.

Abone ol

Tokat'ta yaşayan emekli öğretmen Sevim Buray, 43 yıldır evli olduğu eşi kalp rahatsızlığından dolayı araç kullanmakta zorluk yaşayınca ehliyet alabilmek için kolları sıvadı. Ehliyet almak için kursa yazılan Buray azmiyle dikkatleri üzerine çekerken, ilerleyen yaşına rağmen başarılı olması örnek teşkil etti.

Eşini hastaneye götürmek ve hobi bahçelerinde zaman geçirmek için araç kullanacağını belirten Buray, başarmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"Her gün bayrama gider gibi sevinçli gittim"

Ehliyet alma sürecinde eşinden destek aldığını belirten Sevim Buray, "Ehliyet almayı yıllardır istiyordum, eşim her zaman araba sürdüğü için ihtiyaç duymuyorduk. Eşin rahatsızlandı ve ben de ehliyet almaya karar verdim. Eşim kalbinden rahatsızlık yaşıyor, sürekli bahçeye gidip geliyoruz, otobüs gibi taşımalarda zorluklar yaşıyorduk. Ben de önce ehliyet, sonra da araba almaya karar verdim. Ehliyet alma sürecindeki zorluklara katlandım, sadece eşim beni ders için parkur alanına getirdiğinde ona üzülüyordum, yoruluyordu. Her gün bayrama gider gibi sevinçli gittim, istekli oldum. İlk yazıldığımda oğlum bu işin kolay olmadığını söyledi. Ben de reflekslerim ve aklımın yerinde olduğunu, benim neden yapmayacağımı söyledim. Bahçemizin, evimizin, gelen misafirlerin bütün işleri bende ve hiçbir aksaklık olmadan devam ediyor. Ben bunları yapabiliyorsam bunu da yapabilirim dedim. Kendimize güveneceğiz, yapmak istediğimizden emin olacağız ve buna bağlı olarak çalışacağız. Şu an ben ehliyet aldım ancak daha dikkatli olmam gerekiyor, sonuçta arabada can taşıyoruz. Arabayı sürdüğümde mutlu oluyorum, başarmak insanı mutlu ediyor. Ben bazı insanlar gibi diğer insanlara bağlı kalmayı, onlara sürekli iş yaptırmayı sevmiyorum. Ben hizmet etmeyi seviyorum, yaşın yüksek olmasına rağmen misafirime ve çocuklarıma ben hizmet ederim. Eşimin ehliyet almamda desteği çok oldu, pes etmemem gerektiğini söyledi. Her zaman yanımda oldu ve hasta bile olsa beni derslerime o getirdi. Kurs hocalarım da bana çok destek oldu, bana nasıl yapmam gerektiğini nazik bir şekilde söylediler. Kimse benim öğrencim değil demedi, herkes bana yardım etti" şeklinde konuştu.