BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Tersanedeki iskele çöktü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ustaoğlu Gemi Tersanesi'ndeki iskelenin çökmesi sonucu 4 işçi öldü, 2 işçi yaralandı.

Abone ol

Ustaoğlu Gemi Tersanesi'nde, gemi yapımı için kurulan iskelenin çökmesi sonucu altında kalan işçiler Şenol Tönen, Osman Yüksel ve Mehmet Coşkun olay yerinde, ağır yaralanan işçilerden Tuncay Güner, kaldırıldığı Ereğli Özel Echomar Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Diğer yaralılar Abdullah Fidan ve Levent Çimen'in tedavileri sürüyor. Taşeron firmada çalışan işçilerin yakınları, ölüm haberini alınca yıkıldı. Feryatlar içinde kalan aile yakınlarını ise akrabaları teskin etmeye çalıştı. Bazı işçi yakınları olaydan tersane yetkililerini sorumlu tuttu. Kara haberi alan işçilerin yakınlarından bazıları fenalık geçirdi.

DOĞACAK BEBEĞİNİ GÖREMEDİ

Tersanedeki kaza sonrası Alaplı Çatak köyünde yaşayan Şenol Tönen, Osman Yüksel ve Mehmet Coşkun ile Ereğli Aydınlar köyünde yaşayan Tuncay Güner'in yakınları gözyaşına boğuldu. Şenol Tönen'in evli ve 2 çocuk babası, Osman Yüksel'in evli 3 çocuk babası ve Mehmet Coşkun'un ise eşinin ilk çocuğuna hamile olduğu öğrenildi. Kazada hayatlarını kaybeden tersane işçilerinin bugün öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında defnedileceği ifade edildi.