BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.429,62
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Elitaş, Gandi'yi fena vurdu

Hükümetin TSK İç Hizmet Kanunu 35. maddeyi getirmesi çağrısı yapan Kılıçdaroğlu'na AK Partili Elitaş'tan ilginç bir yanıt geldi.

Abone ol

İktidar partisi ile anamuhalefet arasında TSK İç Hizmet Kanunu 35. maddenin kaldırılmasıyla ilgili tartışma büyüyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İktidar partisinin yeterli çoğunluğu var getirsin değiştirelim" önerisine AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yanıt verdi.

Elitaş, ''Seçim barajını yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürme popülizmini yapan bir parti sanıyorum TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili de kanun teklifi verme cesaretini kendilerinde bulabilir'' dedi. 

Elitaş Kayseri'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'nin, geçen hafta seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesi, birkaç gündür de Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili hükümeti göreve çağırdığını anımsatan Elitaş, şöyle konuştu:

''Sayın Başbakan dün Bingöl'den seslendi. 'Samimiyseniz, netseniz, eğer katıksız, şüphesiz şekilde bu fikri savunuyorsanız, verin kanun teklifini, TBMM'de yetkili partilerin yetkili komisyonları konuşsunlar' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, 'İktidar onlar, onlar versin' dedi. Kaçmanın, kaçak güreşmenin hiç kimseye faydası yok. Barajı yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürme popülizmini yapıp, altına imza atan bir siyasi partinin genel başkanı, genel başkan yardımcıları, sanıyorum, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili de kanun teklifi verme cesaretini kendilerinde bulabilirler.''

ANAYASA REFERANDUMU

CHP ve MHP'nin Anayasa değişiklik referandumuna ''hayır'' demelerini ''şaşkınlıkla karşıladığını'' vurgulayan Elitaş, şunları söyledi:
''Milliyetçi Hareket Partisi, tüzel kişilinin ne yaptığının farkında değil. 12 Eylül sürecinde en çok zarar görmüş, işkenceye maruz kalmış, temsilcisi problem çekmiş, tutuklanmış, mahkum olmuş kişiler, CHP ve MHP içerisindedir. Buna maruz kalmış, bu konuda haksızlığa uğramış bir kitlenin temsilcilerinin, sadece Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından bu hassasiyet dile getirildi diye, 12 Eylül darbesini yapanların kamu vicdanında mahkum edilmesi ve bundan sonra hiç kimsenin darbe yapmaması üzerine yapılan Anayasa değişikliğine MHP ve CHP'nin olağanüstü bir şekilde 'hayır' demelerini şaşkınlıkla karşılıyorum. Ben vatandaşlarımızdan şunu istiyorum. Anayasa değişikliği tekliflerine 'hayır' demek için sebeplerini araştırsınlar, bulsunlar, bizimle paylaşsınlar. 26 maddelik Anayasa değişikliğine 'evet' demeleri için o kadar büyük sebep var ki...''

CHP'nin, Anayasa değişiklik paketiyle ilgili daha önce 3 madde dışındaki tüm maddeleri kabul ettiğini, bugün maddelerin tamamına karşı çıktığını öne süren Elitaş, ''Bize söyledikleriyle şimdi halka söyledikleri arasında çok büyük fark var. Bize mi yanlış söylediler, halka mı yalan söylüyorlar?'' diye sordu.