BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.436,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antep'in yeni baklavası rekor kırıyor

Kebap ve baklavayı bir asırdır dünyaya sevdiren İmam Çağdaş, yeni ürettiği baklava çeşidiyle dikkatleri üzerine topladı.

Abone ol

Kare, düz, havuç dilimi baklavalar yanında, bülbül yuvası, şöbiyet gibi damaklara tat veren baklava çeşitlerine rakip olarak imal edilen Açık Şöbiyet, tatlı severlerin ilgi odağı oldu.

Gaziantep'e yolu düşen yerli ve yabancı konukların uğrak yeri olan, bir asırı aşkın bir süredir baklava ve kebabı dünyaya sevdiren firma unvanını taşıyan İmam Çağdaş'ın tatlı menüsüne yeni bir ürün daha girdi. Uzun süren araştırmaların ardından üretimine başlanan yeni tatlı çeşidi herkesin ilgi odağı haline geldi. Yeni üretilen baklava çeşidinin isim babalığını Burhan Çağdaş yaparak tatlıya “Açık Şöbiyet” ismini verdi. Baklava çeşitleri arasında yerini alan açık şöbiyet satışa sunulduğu andan itibaren rekor kırmaya başladı. Diğer baklava çeşitlerine göre daha hafif olan ve imalatında yüzde 40 hamur yüzde 60 fıstık ve kaymak kullanılan açık şöbiyet herkesin beğenisini kazandı.

Kurum olarak kendilerini sürekli yenilediklerini ifade eden Burhan Çağdaş, yeni ürünün büyük beğeni kazandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Her insan ve her kurum kendisini yenilediği sürece geleceğe daha emin adımlarla yürümeyi başarır. Bir asrı aşkın süredir sektöründe hizmet veren ve müşteri memnuniyeti prensibinden ödün vermeyen İmam Çağdaş, tatlı menüsüne yeni bir çeşit olan açık şöbiyeti de ekledi. Uzun süren çalışmalarımızın ardından müşterilerimize sunduğumuz açık şöbiyet diğer tatlı çeşitlerine göre daha hafif bir ürün. Hamur oranı normal şöbiyete göre yaklaşık yüzde 60 daha az kullanılıyor. Açık şöbiyette yeni mahsul Antepfıstığı kullanılmakta. Fıstık daha iri olarak üründe yerini alırken kullanılan yağ oranı da diğer baklava çeşitlerine göre daha az. Yeni ürünü satışa çıkardığımız günden itibaren büyük bir ilgi ile karşılaştık. Özellikle yurt içi ve yurt dışı siparişlerde de açık şöbiyet büyük ilgi görüyor.”

Yeni ürünün ismiyle örtüştüğünü ifade eden tatlı severler ise İmam Çağdaş'ta baklava menüsüne ilave edilen açık şöbiyeti çok sevdiklerini belirterek, “Dünyaya mal olmuş bir kurumun yeni ürünlerle damak tadına önem verenlere farklı lezzetler kazandırması çok önemli. Baklava çeşitleri arasına daha hafif ve kendine has lezzetiyle diğer baklava çeşitlerini kıskandıracak güzellikle yeni bir ürünün eklenmesi güzel olmuş. Açık şöbiyeti yurt içinde çeşitli illere dostlarımıza gönderdik. Aldığımız dönüşler çok güzel oldu. İmam Çağdaş'ı kutluyoruz” dediler.