BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.424,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Selde karga kurtarma operasyonu

Oltu ilçesinde sağanak yağış sonrası Oltu çayı üzerindeki adada mahsur kalan kanadı kırık karga itfaiye ekiplerini fedakar çalışması ile kurtarıldı.

Abone ol

Erzurum'da son bir haftadır etkili olan sağanak yağış Oltu ilçesinde de dün öğle saatlerinden itibaren etkisini artırdı.

İlçe merkezinden geçen Oltu çayında su seviyesi yükselmeye başladı. Sel ve su baskını konusunda bir haftadır tedirgin olan ilçe sakinleri Oltu çayı üzerindeki adada çırpınan bir kargayı gördü. Su seviyesinin yükseldiğini gören vatandaşlar karganın kurtarılması için itfaiye ekiplerinden yardım istediler. Olay yerine gelen Oltu Belediyesi İtfaiye ekipleri yaralı kargayı kurtarmak için adeta seferber oldu.

İtfaiye amiri Tunay Kul, itfaiye aracının merdivenine bağladığı halatla köprü üzerinde çaya sarkarak kargayı göğsünde yukarıya çıkardı. Vatandaşların meraklı bakışları arasında yaralı kargayı kurtaran itfaiye amirine vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Bu sırada olay yerine çağırılan veteriner hekim Mehmet Çalışkan kanadı kırık kargaya ilk müdahaleyi yaptı. Yaralı kargayı veteriner ofisine götüren Çalışkan, burada karganın kanadını sararak tedavisine başladı. Vatandaşların doğada bu tür vakalarla karşılaşmaları halinde hiç çekinmeden kendilerine haber verilmesini isteyen veteriner hekim Mehmet Çalışkan, kendilerinin bu tür yaralı hayvanları tedavi ederek doğal yaşama bırakacağını söyledi.