BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Simdi moda genç koca!

Magazin dünyasında yaygın olan orta yaştaki kadınların kendilerinden küçük erkeklerle evlenme modası Erzurum'daki evlilikleri de etkiliyor.

Abone ol

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi Nikah Memuru Mansur Akdemir, "Son bir yıl içerisinde kıyılan yaklaşık bin nikahın yüzde 26'sında gelinin damattan yaşça büyük olduğunu tespit ettik. Geçmişte damatlar gelinden büyük olurken, şimdi bu durum tersine dönmüş durumda" dedi.

Oyuncu Pınar Altuğ, sanatçılar Bülent Ersoy, Muazzez Ersoy ile Seda Sayan'ın evlilik veya birlikteliklerinde kendilerinden yaşça küçük erkekleri tercih etmesiyle başlayan 'Kadınlar, kendilerinden küçük erkeklerle birlikte olabilir mi?' tartışmasının ilginç bir örneği Erzurum'da yaşanıyor. Doğu'daki bir çok ilde var olan kız çocuklarını erken yaşta evlendirme anlayışının aksine Erzurum'daki kadınlar kendilerinden küçük erkeklerle evlenmeyi tercih ediyorlar.

Şimdiye kadar yapılan evliliklerde genellikle damatların yaşlarının gelinlerden büyük olduğunu hatırlatan Nikah Memuru Mansur Akdemir, "Önceki yıllarda yaptığımız binlerce nikahta gelinin damattan yaşça büyük olduğuna rastlamamıştık. Erzurum gibi geleneğin ağır bastığı illerde damat gelinden yaşça büyük olurdu. Ancak son yıllarda yaşanan ekonomik ve sosyal değişimle birlikte bu anlayış ta değişmeye başladı. 2006 yılı içerisinde kıydığımız yaklaşık bin nikahın yüzde 50'sinde gelinin damattan büyük olduğunu gördük. Belki bu sayı ilerde daha da artacak" diye konuştu.

Öte yandan yaşça küçük erkekle evlenmenin kendileri için bir sorun olmayacağını belirten gelin adayları, aralarındaki yaş probleminin önemli olmadığını belirtiyorlar.