BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaoğlu'na gençlik aşısı

Dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu olan AIESEC, farklı ülkelerden gençleri İzmir’de buluşturdu.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden gençler, Başkan Kocaoğlu’na projelerini anlattılar.

Gençleri İzmir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kocaoğlu da, gençlerin enerjisi ile dinamizminin önemine değindi.

AIESEC Danışmanlar Kurulu Başkanı Tamer Taşkın ve AIESEC İzmir Başkanı Özge Nuraydın’ın da katıldığı ziyarette konuşan Başkan Kocaoğlu, gençlerin kaynaşmasının ve kültürel değişimin dünya barışına ve yaşam standartlarının artmasına katkıda bulunduğunu ifade etti. Başkan Kocaoğlu; “Yaşamınızın ilerleyen evrelerinde yönetici olarak sorun çözmeye başladığınızda, edindiğiniz bu çok kültürlü deneyimler size önemli bir rehber, yol gösterici olacaktır. Ülkeleri ne kadar iyi yetişmiş insanlar temsil ederlerse, o ülkeler o kadar gelişir. Dünya barışına ve dünya refahına o kadar katkıda bulunur” dedi.

Türkiye’de ve İzmir’de ilk kez bulunduğunu söyleyen konuk öğrencilerden Hintli Kiranjot Kaur, İzmir’i çok beğendiğini belirterek kendilerini kabul ettiği için Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. Polonyalı öğrenci Magda Gryc de, İzmir’e 4. kez geldiğini söyleyerek; “Burası benim ikinci evim gibi oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ne mutlu Türküm Diyene’ sözünü çok iyi anlıyorum. Kendimi burada çok özel hissediyorum ve burayı çok seviyorum” diye konuştu.

Tamer Taşkın konuşmasında, her dönem staj için gençleri İzmir’de konuk ettiklerini hatırlatarak burada staj yapan gençlerin ülkeler arası ilişkilerde yardımcı olduklarını vurguladı.

AIESEC hakkında bilgi veren AIESEC İzmir Başkanı Özge Nuraydın ise AIESEC’in 1948’den bu yana dünyanın 150 ülkesinde faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, üniversite öğrencisi gençlerin firmalarda staj ya da sosyal sorumluluk projelerinde yer almak için İzmir’de bulunduklarını, karşılıklı değişim programlarının gençlerin vizyonuna ve yöneticilik vasıflarına katkıda bulunduğunu ifade etti.