BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Termos bombanın sırrı çözülüyor

Diyarbakır’ı kana bulayan, 7’si çocuk 10 kişinin ölümüne yol açan bombanın sırrı ortaya çıktı

Abone ol

DİYARBAKIR’da önceki akşam Bağlar Semti’ndeki Koşuyolu Parkı’ndaki otobüs durağı yanında patlayan, 7’si çocuk 10 kişinin ölümüne ve 15 kişinin de yaralanmasına neden olan bombanın, 12 kilogramlık bir termos içine koyulduğu saptandı. Korkunç patlamada ölenlerden çoğunun cesetleri parçalandığı için kimlik tespitinde güçlük çekildi, yaralılardan 11’i taburcu edilirken 4’ünün tedavisi sürüyor.

ERKEK BOMBACI MI

25 yaşlarındaki erkek cesedinin bombacı olabileceği üzerinde duruluyor. Şu ana kadar savcılığa 25 yaşlarındaki bu erkeğin kayıp yakını olduğuna dair başvuru yapılmazken cesedin diğer 9 cesede oranla daha fazla parçalanmış olması ve patlamanın meydana geldiği yerin hemen üzerinde olması bu ihtimali arttırıyor.

TANIKLAR: ÇOCUK AÇTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada bombanın tipiyle ilgili önemli ipuçları elde edildi. Çevreden toplanan şarapnel parçaları üzerinde yapılan incelemede, ölenlerin cesetlerinin 10- 13 metre uzağa savrulmasına neden olan bombanın C-4 ve A-4 tipi plastik patlayıcı olduğu kanaatine varıldı. Bazı görgü tanıkları emniyet ve savcılığa verdikleri ifadelerde, bombanın 12 litrelik su termosuna koyularak, otobüs durağı yakınındaki parkın çevre duvarının dibine bırakıldığını, bir çocuğun termosun kapağını açması sonucu infilak ettiğini söyledi.