BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.239,56

Temel Karamollaoğlu nereli eşi kimdir?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu aslen nereli, İngiliz asıllı eşi ve çocukları kimdir? İşte Temel Karamollaoğlu'nun biyografisi

 Saadet Partisi lideri Temel Karamolloğlu Maraş doğumlu olsa da aslen Sivas Gürünlü'dür. Temel Karalollaoğlu 1941 yılında Kahraman Maraş'ta dünyaya geldi.

Eğitimi
1960'lı yıllarda burslu olarak gittiği İngiltere'de Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Tekstil Teknoloji Bölümünden 1964 yılında mezun oldu. 1967 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. O yıl Türkiye'ye dönerek Sümerbank'ta proje mühendisi olarak işe başladı. 1967 yılında Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) uzman olarak görev aldı. 1967 ve 1972 yılları arasında DPT'de Tekstil Sektör Uzmanı olarak çalıştı. Askerlik hizmetinden sonra iki yıl özel sektörde çalışan Karamollaoğlu, 1975 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü olarak görev yaptı. İyi derecede İngilizce bilen Karamollaoğlu, evli ve 5 çocuk babasıdır.

EŞİ VE ÇOCUKLARI : Temel Karamollaoğlu İngiltere'de eğitim aldığı dönemde bir İngiliz kızı ile evlendi. Eşi Müslüman oldu Ayşe Karamollaoğul adını alıp Türk vatandaşlığına geçti.

Temel Karamollaoğlu eşini Cumhurbaşkanı adayı olana kadar itinayla medyadan uzak tuttu. Ayşe Karamollaoğlu ilk kez 2018 seçimlerinde eşinin yanında objektiflerin önüne çıktı. Temel Karamollaoğlu'nun 5 çocuğu var. Kızı Zeynep Karamollaoğlu ve oğlu Zahid Karamollaoğlu Ali Kalkancı'nın müridi oldukları iddiaları ile bir dönem gündem olmuşlardı.

SİYASİ KARİYERİ : 1977 yılında Millî Selamet Partisi'nden Sivas Milletvekili seçildi. 1980 askeri müdahalesinden sonra 1987 referandumuna kadar aktif siyasetten uzak kaldı. 1989 yılında Refah Partisi'nden Sivas Belediye Başkanlığına seçildi. Bir dönem Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 1994 Mahalli İdareler Seçimlerinde aynı ilde yeniden Refah Partisi'nden Belediye Başkanı seçildi.

SİVAS MADIMAK OLAYARI : 1993 Sivas Katliamında saldırgan kitle Madımak Oteli'nin önündeyken yanlarına gittiğinde, 'Mücahit Temel' sloganlarıyla karşılandığı, kalabalığa hitaben "Bir defa şöyle bir fatiha okuyalım. Şunların ruhuna el fatiha diyelim" diye konuştuğu ve "Gazanız mübarek olsun" dediği basında çıkan haberlerde yer aldı.

Karamollaoğlu, bu sözlerle ilgili yıllar sonra verdiği bir röportajda "Hiç hatırlamıyorum. Bir kalabalığı nasıl teskin edersiniz? Onların gönlünü alarak... Orada, 'Oturun sakinleşin, bir Fatiha okuyun' dememin, demememin bir önemi yok ki" dedi.

UTANÇ MÜZESİ OLMASINA KARŞI ÇIKTI: Katliamın bir numaralı sanığı olan ve 17 yıldır firarda olan dönemin belediye meclis üyesi Cafer Erçakmak'ın hiçbir suçu olmadığını savunan Karamollaoğlu, katliamda yaşamını yitirenlerin yanarak değil, dumandan boğularak öldüğünü iddia etti. Karamollaoğlu, Madımak Oteli'nin utanç müzesine dönüştürülmesinin Sivas'a en büyük ihanet olacağını ve Türkiye'nin çok büyük acılar yaşadığını ama hiçbirinin bunun kadar istismar edilmediğini ileri sürdü.

RP MİLLEKVEKİLLİĞİ DÖNEMİ : 1995 Genel Seçimlerinde Refah Partisinden Sivas Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. Bu dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi olarak görev yaptı. Aynı dönemde Refah Partisi Grup Başkanvekilliğine seçildi. Bu görevini Refah Partisinin kapatılmasına kadar sürdürdü. Refah Partisi’nin Anayasa Mahkemesince kapatılmasından sonra Fazilet Partisine katıldı.

1999 seçimlerinde Sivas’tan yeniden Milletvekili seçildi. Mayıs 2000 tarihinde yapılan Saadet Partisi kongresinde Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 30 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen Saadet Partisi 6. Olağan Kongresi'nde Saadet Partisi genel başkanlığı görevine seçildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Foto Galeri Temel Karamollaoğlu'nun eşi nasıl müslüman olduğunu anlattı! Galeriye Gözat