BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

TBMM'ye deprem rötarı! Başkanı Şentop duyurdu: Genel Kurul çalışmaları ertelendi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kahramanmaraş merkezli deprem dolayisiyla "Meclisimizin bu haftaki Genel Kurul çalışmalarını ertelemek üzere karar aldık." açıklamasında bulundu.

Abone ol

Kahramanmaraş'ta meydana gelene iki büyük deprem sonrası TBMM Genel Kurul çalışmaları ertelendi. Şentop, Danışma Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Şentop, siyasi parti milletvekillerini görevlendirdiğini söyleyerek, “Biz Danışma Kurulu toplantısı yaparak, Meclisimizin bu haftaki Genel Kurul çalışmalarına ertelemek önümüzdeki hafta Salı gününden itibaren devam etmek üzere karar aldık. Yarın Genel Kurul’da neticelendirilecek. İttifakla bu kararı aldık. Hep beraber başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere bütün milletvekillerimiz yaşanan felaketle ilgili olarak büyük bir çalışma, gayret içindeyiz. Tekrar milletimizin başı sağolsun, geçmiş olsun” dedi.

"Bir hafta ara vermeyi kararlaştırdık"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, sabaha karşı Türkiye'yi derinden üzen, 10 ili kapsayan büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

TBMM'nin görevinin başında olduğunu bildiren Elitaş, "Tüm siyasi parti grup başkanvekilleriyle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, siyasi partilerin uzlaşmasıyla bu hafta TBMM'nin Genel Kurul çalışmalarına bir hafta ara vermeyi kararlaştırdık. Milletvekillerimizi de bölgedeki insanlarımızın yanında olmak, onların acılarını paylaşmak ve onlara destek olmak üzere görevlendireceğiz." diye konuştu.