BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Taciz avukatı FENA YAKTI

Bir avukat, meslektaşının sekreterinin beline elini attı. Kız şikayetci olurca avukatın dünyası karardı.

Abone ol

Ankaralı avukat L.A. yolda karşılaştığı meslektaşının sekreterine iltifat edip elini beline attı. Genç kızın şikayeti üzerine "sarkıntılık" suçundan yargılanan L.A. 6 ay hapis cezası aldı. Yargıtay, yeni yasaya göre olayı "cinsel taciz" kabul etti ve yerel mahkemenin kararını bozarak sanığın 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını istedi.

Ankaralı avukat L.A. aynı işhanında çalışan meslektaşının sekreteri S.S. ile yolda karşılaştı. Avukat L.A, sekreter S.S. ile sohbete başladı. Sohbet sırasında, "Çok hoş, çok güzel bir kızsın. Dudakların da çok güzel. Biraz da kilo versen daha güzel olursun; ama böyle de çok güzelsin" deyip karşıdan karşıya geçerken de elini genç kızın beline atmak istedi. Ancak S.S. hızla uzaklaşınca avukatın, bu hamlesi boşa çıkardı.

S.S., Ankara Barosu ve Cumhuriyet Başsavcılığı"na avukat hakkında şikayette bulundu. Savcılık, L.A. hakkında dava açtı. Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi"nde yargılanan L.A. "sarkıntılık" suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, mahkeme hapis cezasını paraya çevirip tecil etti. Avukat L.A. sarkıntılık yapmadığını, cezalandırılması değil, beraat etmesi gerektiğini savunarak, yerel mahkemenin kararını temyiz etti. Ancak dosyayı inceleyen Yargıtay 5. Ceza Dairesi, sanığın "sarkıntılık"tan değil değişen yasa çerçevesinde "cinsel taciz" suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle Asliye Ceza Mahkemesi"nde yargılanması gerektiğine karar verdi. Kararı veren Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi, Yargıtay"ın kararına uyarak dosyayı görevsizlik kararıyla Asliye Ceza Mahkemesi"ne gönderdi. Avukat, bu mahkemede, 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle tekrar yargılanacak.