BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sivas Valisi iddiaları yalanladı

Hakkında ortaya atılan iddialara cevap veren Canpolat, 'Evimden içeri hediye giremez' dedi

Abone ol

Sivas Valisi Hasan Canpolat, hakkında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''İddiaların tamamı insanların zihnini bulandırmaya, zan altında bulundurmaya yönelik, kişilik haklarına ve özel hayata saldırı, kamu görevi yapan insanlara iftira niteliğindedir'' dedi.

Canpolat, başkanı olduğu Sivas Hizmet Vakfı yönetim kurulunun tarihi Osmanağa konağındaki toplantısının ardından, yönetim kurulu üyeleri adına yaptığı basın açıklamasında, son yıllarda çok olumlu bir hava ve gelişme ivmesi yakalayan Sivas'ın ve vakfın isminin hiç istenmeyecek bir vesileyle ulusal medyada yer almasının kendileri için büyük üzüntü kaynağı olduğunu kaydetti.

Sivas Hizmet Vakfı'nın genel kurulunda yaşanan olaya değinen Canpolat, gerginliğin yumuşatılması amacıyla kendisinin salondan ayrılması sırasında ve sonrasında herkesi üzen, tartışma ile alakalı olmayan kavga görüntülerinin ortaya çıktığını söyledi.

Canpolat, halka açık olarak yapılan genel kurulda konunun bu ikinci boyutunun vakıf ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını, vakıf üyesi olmadığı halde genel kurul salonunda bulunan bazı kişiler arasında meydana gelen üzücü bir olay olduğunu ifade etti.

Bir gazetecinin veya vatandaşın herhangi bir kurumla veya valilikle ilgili çeşitli tasarruf ve uygulamaları eleştirmesinin son derece doğal olduğunu kaydeden Canpolat, şöyle konuştu:

''Ancak ilgili şahıs, 7 yıl süreyle yönetim kurulu üyesi ve şirket müdürü olarak görev yaptığı Sivas Kömür Tevzii ve Satış Ortaklığı  Limited Şirketi'ndeki görevleri geçen yıl sona erdikten sonra hiç  sebebini anlayamadığımız bir şekilde valilik makamına ve vakıf çalışmalarına karşı bir yıpratma kampanyası başlatmıştır.''

''EVİMİN KAPISINDAN HEDİYE GİRMESİ MÜMKÜN DEĞİL'

Sivas Hizmet Vakfı'nın durumunun kötüye gittiği ve yaptığı faaliyetlerden zarar ettiği iddiasının doğru olmadığını savunan Vali Canpolat, vakfın son 3 yılık dönemde geçmişle kıyaslandığında her bakımdan çok büyük ilerleme kaydettiğini bildirdi.

Canpolat, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığında hakim olan eşinin makam  odasının tefrişinin vakıf kaynaklarıyla yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak, ''Ne Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan, ne Sivas Hizmet Vakfı'ndan bu şekilde bir tefriş kesinlikle söz konusu olmamıştır. Şu anda adliyede söz konusu olan eşimin odası Adalet Bakanlığından gönderilen resmi mobilyalarla donatılmış durumdadır'' diye konuştu.

Kendisine hediye edilen bir kamçıyla ilgili iddiayı da yanıtlayan Canpolat, oğlunun doğumu nedeniyle kendisine hediye edilen ve üzerinde oğlunun ismi yazan söz konusu kamçının valilikte sergilendiğini belirterek, ''Benim bu gibi konulara ne kadar hassas olduğumu 3 yıllık görev süremde etrafımdaki insanlar ve Sivaslılar çok iyi bilmektedir.

Hiçbir hediye benim özel mülkiyetime geçirilemez. Benim evimin kapısından hediye girmesi mümkün değildir'' dedi.

''İDDİALARIN HİÇBİRİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR''
Olayın ardından ortaya atılan hakkındaki çeşitli iddialara maddeler halinde cevap veren ve iddiaların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Hasan Canpolat, şunları kaydetti:

''İddiaların tamamı insanların zihnini bulandırmaya, zan altında bulundurmaya yönelik, kişilik haklarına ve özel hayata saldırı, kamu görevi yapan insanlara iftira niteliğindedir. Bazılarını cevaplandırırken bile sıkıldığım bu iddiaların kamuoyu gündemine taşınmasının valilik makamını, Sivas Hizmet Vakfı yönetimini, şahsımı ve ailemi ne kadar rencide edeceği ortadır. Ancak ben ve yönetim kurulumuz bu tip konularla Sivas'ın gündeminin asla meşgul edilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu son derece rencide edici iddialarla ilgili olarak bundan sonra yapacağımız, ilgili mercilere gerekli bilgilerin verilmesi, gerekli yasal prosedürlerin yargıya taşınması ve bundan böyle kamuoyunu meşgul etmesine asla izin verilmemesidir.'' Sivas'ın son 3 yılda Türkiye'de en fazla olumlu gündeme gelen il olduğunu vurgulayan Canpolat, şöyle devam etti:

''Ancak son dönemlerde bazı olumsuzluklar yaşanmıştır. Fakat bütün kurum ve kuruluşlarıyla tekrar Sivas'ın gündemi olumlu hale getirilecek. Bu konuda Sivas halkının ve Sivaslıların hiçbir biçimde endişelenmesine gerek yoktur. Sivas'ın gündemi bundan sonra asla bu tip konularla meşgul edilmeyecektir.''
Açıklamanın ardından, iddialara maddeler halinde cevap verilen dosya ve CD, basın mensuplarına dağıtıldı.