BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Tabutun içinden eroin çıktı

Almanya'ya ihraç edilen tabutların içine gizlenmiş eroin bulundu.

Abone ol

Narkotik polisi, Almanya'ya ihraç edilen tabutların içinde 52 kilo eroin ele geçirdi. Bu uyuşturucuyla ilgili olarak gözaltına alınan beş kişi arasında bulunan Burhanettin Bazencir'in, ünlü bir türkücünün akrabası olduğu iddia edildi.
Polis uyuşturucu şebekelerine yönelik olarak yaptığı 115 ayrı operasyonda 220 kişiyi gözaltına alırken, 256 kilo esrar, 35 bin 700 adet sentetik hap ile 700 gram da kokain ele geçirdi.

Özendiren kıyafet operasyonu

Polis, bu operasyonlar kapsamında, uyuşturucuyu özendiren kıyafetler satan dört butiğe de baskın yaparak 120 tişörte el koydu. Konuyla ilgili olarak haklarında işlem yapılan üç kişi serbest bırakıldı.
Operasyonlar kapsamında, Diyarbakır'dan Almanya'ya eroin göndermek isteyen bir şebeke de takibe alındı. Alman plakalı TIR'a Kapıkule'de yapılan baskında, tabutların içine gizlenmiş 52 kilo eroin ele geçirildi. Şebekenin uyuşturucu konusunda eğitimli köpekleri atlatmak amacıyla eroini kırmızı pul biberle kapladıkları belirtildi.

Kalaşnikof tüfek ele geçirildi

Polis sokak satıcılarına karşı yaptığı operasyonlarda da piyasaya sürülmek üzere olan 256 kilo eroin ile iki kalaşnikof tüfek ele geçirdi.
Şişli'de bar ve gece kulüplerine kokain satan bir şebekeye yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda ise İrfan Ç., Hamdullah K. ve Şafak Ö. ile birlikte 6 kokain kullanıcısı gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında yer alan tekstilci Şafak Ö.'nün kokain yüzünden 350 bin dolar kaybederek iflas ettiği, kokain parası temin etmek için şebekeye zengin müşteri bulduğu iddia edildi