BIST 10.604
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.489,50
HABER /  GÜNCEL

Yine kana bulayacaklardı

Yakalanan teröristlerin itirafları korkunç gerçeği açığa çıkardı. Peki bu kez nereyi vuracaklardı.

Abone ol İzmir'de düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK adına bombalı eyleme hazırlanan iki kişi yakalandı.

Örgüt üyelerinin, Kocaeli'de iki gün önce vurularak, yaralı yakalanan PKK'lı terörist Sadettin Yaşar'ın itirafı doğrultusunda genişletilen operasyon kapsamında gözaltına alındıkları bildirildi.

Yaşar'ın ifadesinde, bombaları İzmir'de bulunan 34 yaşındaki Turan Bilen ve 32 yaşındaki Sabahattin Ökmen'den aldığını söylemesi üzerine operasyon İzmir'e kaydırıldı.

Teröristin itirafında verdiği adreslere düzenlenen baskınlarda Bilen ve ile Ökmen, 200 gram C4 patlayıcı ve iki fünyeyle ele geçirildi. Zanlılardan Ökmen'in, Kocaeli'den gelen Yaşar'ı karşılayıp barınmasını sağladığı, Bilen'in kuryeler aracılığıyla kendisine gelen patlayıcılarla düzenekleri hazırlayıp verdiği ortaya çıktı.

Bilen ve ve Ökmen'in İzmir'de bombalı eyleme hazırlandıkları, bunun için talimat bekledikleri kaydedildi.

DİYARBAKIR'DA İKİ TUTUKLAMA

Diyarbakır'da da kırsal alandaki örgüt mensuplarına bağlı olarak milislik, kuryelik ve malzeme aktarımı faaliyetinde bulundukları belirtilen 2 kişi yakalandı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde 1 dizüstü bilgisayar, 1 yazıcı, 1 hard disk, 1 fotoğraf makinesi, çok miktarda yiyecek ve giyecek malzemesi, sırt çantası ve yağmurluklarla örgütsel dokümanlar ele geçirildi.