BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

ASKERLERİN TESLİM ANI

8 askerimiz teslim edildi. Askerleri Türkiye'ye ABD'li "çuvalcı paşa" getirdi. İşte o anlar;

Abone ol

İNTERNETHABER/ ÖZEL Hakkari'deki hain saldırıda kaçırılan 8 askerin DTP'lilere teslim ediliş anı kare kare görüntülendi.

Askerlerin teslim alındığı yer tam olarak açıklanmadı. Askerleri teslim almaya Federal Kürdistan Bölge Hükümeti İçişleri Bakanı Hacı Mahmut Osman, Uluslararası Tolerans’ın Başkanı Kerim Sincari'nin yanı sıra, DTP Milletvekili Osman Özçelik, Aysel Tuğluk ve Fatma Kurtulan gitti...




KDP yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Kürt yönetiminin içişleri bakanının da içinde bulunduğu heyet daha sonra askerleri Erbil'de ABD'lilere teslim etti.


8 asker Erbil Havalaanı'ndan Amerikan askeri uçağıyla Musul'a götürüldü. Askerler, Musul'dan bu defa Amerikan helikopterleri ile Türkiye sınırı yakınlarındaki Bamerni üssüne getirildi ve buradaki Türk askeri yetkililerine teslim edildi.



Erbil'den askerlerimizi alan uçak, 8 eri Diyarbakır'a getirdi. Uçakta, Irak Savunma Bakanı Casim ve koalisyon güçlerinin komutanı Petraeus'un da bulunduğu açıklandı.


Diyarbakır'a getirilen askerler, havaalanında aileleri ile telefonla görüştürüldü. Askerlerin evlerinde bayram havası esti.


Genelkurmay Başkanlığı da konuyla ilgili açıklama yayınlayarak, irtibat kesilen 8 TSK personelinin TSK bünyesine katıldığını bildirdi.



Serbest bırakılan 8 askerin isimleri şöyle:
 
* Piyade er Ramazan Yüce, Mersin
* Er İrfan Beyaz, Gaziantep 
* Çavuş Mehmet Şenkul, Niğde
* Er Fuat Başoda, Konya
* Er İlhami Demir, Ağrı
* Er Fatih Atakul, Denizli
* Uzman çavuş Halis Çağan, Adana
* Uzman çavuş Özhan Şabanoğlu, Hatay