BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan kampa girdi!

Başbakan Erdoğan, Bush ile görüşmesi öncesi son hazırlıklarını yapıyor

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Devlet Başkanı George W. Bush ile bu akşam Oval Ofis'te yapacağı görüşmeye hazırlanıyor.

Başbakan Erdoğan, gece geç saatlerde geldiği ABD'nin başkenti Washington'da, günü, ikamet ettiği Ritz Carlton Oteli'nde geçirerek Bush ile yapacağı görüşmenin detaylarını ele alırken; Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, eşi Zeynep Babacan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ve Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan otelden çıkmayı tercih etti. Babacan ve Saygun'un ikili temaslarda bulunmak için mi, yoksa şehir turu için mi otelden ayrıldığı konusunda bilgi verilmedi.

Başbakan Erdoğan ve Bush'un, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'tan tasfiyesi, Irak'taki gelişmeler, Kıbrıs sorunu ve 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları başta olmak üzere, iki ülkeyi ilgilendiren ikili ve bölgesel gelişmeleri ele almaları bekleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın, bugün TSİ 20.15'te Oval Ofis'te ABD Başkanı Bush ile bir araya geldikten sonra Amerikan Ulusal Basın Kulübü'nde (NPC) bir konuşma yapması ve ardından düşünce kuruluşu olan Stratejik ve Uluslararası Etütler Merkezi'nde (CSIS) bir toplantıya katılması planlanıyor.