BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriye için kampanya!

Komşu ülke Suriye'de yaşanan son dönemdeki olaylar sonrasında mağdur kalan vatandaşlar için kampanya başlatılıyor.

Abone ol

Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru olan, ekonomik zorluklar yaşayan ve mülteci konumunda bulunan halka yönelik düzenlenen ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyasının uluslararası ayağı yarın 14 ülkede eş zamanlı basın toplantısıyla başlatılacak.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Türkiye'den sivil toplum kuruluşları, Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru olan ve kendi ülkesinde mülteci konumuna düşen sivil halka yönelik başlatılan ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası yarın küresel bir yardım seferberliğine dönüşecek.

Bosna Hersek, Malezya, Pakistan, İngiltere, Makedonya, Kuveyt, Fas, Lübnan, Libya, Yemen, Ürdün, Mısır, Kıbrıs, Bahreyn, Cezayir, Belçika'da bulunan vakıf ve dernekler Suriyeli halka ''bir ekmek'', ''bir battaniye'' ulaştırmak için seferberlik başlattıklarını duyuracak.

''Kış geldi...Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyasının uluslararası ayağı, yarın saat 13.00'de 14 ülkede eş zamanlı basın toplantısıyla başlatılacak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Sütlüce'deki Genel Merkezi'nde de düzenlenecek basın toplantısına aralarında Bosna Hersek, Mısır, Belçika başta olmak üzere birçok ülkeden kampanyayı destekleyen sivil toplum kuruluşları, canlı olarak bağlanacak.

Kampanyanın Türkiye'deki tanıtımı, 27 Aralık 2012 tarihinde İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başbakanlık Müşteşar Yardımcısı İbrahim Kalın, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AFAD Başkanı Fuat Oktay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun da katıldığı basın toplantısıyla yapılmıştı.

KAMPANYA

Suriyeli halkın kış günlerinde yaşadığı ''dramı'' durdurmak için başlatılan kampanyada kullanılacak afiş ve filmler, isteyen herkes tarafından ''www.suriyeicinbirekmek.com'' ve ''www.breadforsyria.com'' adlı internet sitelerindeki ''kampanya materyalleri'' bölümünden indirilerek kullanılabiliyor.

Kampanyaya katılmak isteyenler, sitede iletişim bilgileri bulunan katılımcı yardım kuruluşlardan diledikleri birini seçerek yardımlarını ulaştırabiliyor. Sitede ayrıca, bağışta bulunmak veya destek sağlamak isteyenlerin aradıklarında bilgi alabileceği çağrı merkezlerinin telefon numaraları bulunuyor.

Suriyeli sivil halk için, küresel yardım seferberliğine dönüşen kampanyaya, sosyal paylaşım siteleri ''Twitter'' ve ''Facebook'' üzerinden verilen desteğin sürmesi bekleniyor.