BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sultangazi'den alkışlanacak hareket

Sultangazi Belediyesi karakışta aç kalan sokak hayvanları unutmadı. 3 vardiya halinde ekipler hayvanlara yiyecek taşıdı.

Abone ol

Sultangazi Belediyesi, kar yağışının artmasıyla birlikte risk altında kalan sokak hayvanları için harekete geçti. Belediye ekipleri, doğal yaşam alanları karla kaplanan sokak hayvanları için birçok noktada yemleme çalışması başlattı.

Aralıksız devam eden kar yağışıyla birlikte Sultangazi Belediyesi, tüm ana arter ve sokakların trafiğe açık tutulması için 3 vardiya halinde 24 saat aralıksız çalışıyor. Bu çalışmalarda sokak hayvanları da unutulmadı.

Bir taraftan karla mücadele çalışmaları yürütülürken diğer taraftan sokak hayvanları için birçok noktaya yem bırakıldı. Veteriner İşleri ekipleri tarafından yapılan sokak hayvanlarını yemleme çalışması, karın kalkmasına kadar devam edecek.

Öte yandan ilçe sınırları içerisinde bulunan risk altındaki sokak hayvanlarının rehabilite edilmesi için, çalışmalar da aralıksız sürüyor. Veteriner şefliği bünyesindeki tel kafeslere konulan sokak hayvanlarının burada gerekli bakım ve kontrolleri yapılıyor. Sokak köpek ve kedileri kısırlaştırma işlemlerinin ardından yeniden doğal ortamlarına bırakılıyor.