BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

Zile M Tipi Cezaevi okul oldu!

Zile Cumhuriyet Başsavcısı Demircan, cezaevindekilere yönelik eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin devam ettiğini açıkladı

Abone ol

Tokat'a bağlı Zile ilçesindeki M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri doğrultusunda belge dağıtım töreni ve moral günü programı düzenledi.

Zile M Tipi Kapalı Cezaevi konferans salonunda düzenlenen programa; Zile Kaymakamı Nuri Özder, Belediye Başkanı Lütfü Vidinel, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hüseyin Direk, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demircan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Bülent Aydoğan, cumhuriyet savcıları Kadir Erdeo, Yasin Bulut, kurum müdürü Ahmet Sekitaş, daire amirleri ve kurum personeli katıldı.

Açılış konuşması yapan Zile Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demircan, eğitim ve iyileştirme çalışmalarının 1 ve 2'nci kademe okuma yazma kursları, Açık Öğretim Ortaokulu hazırlık kursları ve sınavları, Açık Öğretim Lisesi hazırlık kursları ve sınavları, Açık Öğretim Fakültesi sınavları olarak devam ettiğini ifade etti. Mustafa Demircan , "Yine üniversite seçme ve yerleştirme sınavları. YGS, LYS KPSS, lisansüstü sınavı gibi, ülkemizde yapılan tüm sınavlara kurumuzda durumu uygun olan hükümlü ve tutukluların da girmesi sağlanmakta." dedi.

Tokat İşkur İl Müdürlüğü ile işbirliği halinde çeşitli meslek kursları açılarak hükümlü ve tutukluların meslek sahibi olmalarına imkan sunduklarını kaydeden Başsavcı Demircan, hükümlü ve tutukluların bedenen sağlıklı kalabilmelerine yardımcı olabilmek amacıyla da beden eğitimi ve spor çalışmaları yapıldığını söyledi. Psikolojik ve manevi yönden mahkumların isteklerine cevap vermek amacıyla çalışma yürüttüklerini vurgulayan Demircan, şöyle devam etti:

"İlçe Müftülüğümüzce görevlendirilen personel tarafından isteğe bağlı olmak üzere Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri, Kur’an kursları verilmektedir. Bu kapsamda, 2011-2012 eğitim öğretim döneminde okuma yazma kurslarına 14 hükümlü tutuklu katılmış, 10 kişi belge almış. Açık Öğretim Ortaokulu sınavlarına 77 hükümlü tutuklu katılmış, 36 kişi mezun olarak diploma almış. Açık Öğretim Lisesi sınavlarına 164 kişi girmiş 7 kişi mezun olmuş, halen 57 öğrenci, hükümlü ve tutuklu öğrenci olarak kurumdadır. 2012 YGS sınavına 25 hükümlü tutuklu girmiş olup, 8 kişi AÖF’ne kayıt yaptırmış. Yeni kayıtlarla birlikte 2012 yılında kayıt yenileyenlerle birlikte 13 AÖF öğrencisi sınavlara girmiştir. Sevk ve tahliye sonucu kurumumuzdan ayrılanlar olmuş olup, halen 7 AÖF öğrencisi kurumumuzdadır." diye konuştu.

Belge dağıtım töreninden sonra hükümlü ve tutuklular, cezaevi müdürlüğünün düzenlediği müzikli etkinlikte eğlendi.