BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.512,01
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den İmralı için zehir gibi açıklama

MHP Lideri Bahçeli grubunun toplantısında İmralı ile görüşmeleri ele aldı ve AK Parti hükümetine sert eleştirilerde bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Devlet yetkililerinin sıklaşan İmralı ziyaretlerine tepki gösteren Bahçeli, terör örgütü kurmakla suçlanan Başbuğ ile en kısa sürede kucaklaşacağını açıkladı.

"PKK’nın fendi AKP’yi ne hazindir ki yenmiştir" diyen Bahçeli, iktidarı Öcalan'dan merhamet ve icazet beklemekle suçladı.

İhanetlerin cezasız kalmayacağını anlatan MHP lideri, "Aksi halde iblise ruhunu ve fikrini ipotek ettirenler zafer kazanacak" ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde, İmralı ile başlatılan yeni yol haritası vardı.

ŞEREFSİZ POLEMİĞİ

2010 yılında Erdoğan'ın “Bizim PKK ile bir araya geldiğimizi söyleme şerefsizliği yapanlar, bu alçakça iftirada bulunanlar, bunun hesabını her yerde vereceklerdir" sözlerini hatırlatan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir sonraki gün, yani 23 Ağustos 2010 tarihinde, Show TV’de katıldığı bir programda ise, Kayseri’deki konuşmalarını inkar edercesine İmralı’yla görüşmeleri kabul etmek durumunda kalmıştır.

Bir suçlunun telaşıyla sorumluluğu kendisinden uzaklaştırmak adına Türk siyasetine yeni bir yorum getirmiş ve “biz hükümet olarak görüşmüyoruz, devletin istihbarat örgütleri görüşüyor” diyerek korkudan ve çekindiğinden dolayı devleti sorumlu ilan etmiştir.

2 Eylül 2010 tarihinde ise TV-8’de, bu defa, “devletin sürekliliği var, bizden önce de İmralı ile görüşüldü” mazeretlerine sığınmayı tek çare olarak görmüştür. Ne ilginçtir ki, iki gün sonra bu kez de partisinin İstanbul’daki açık hava toplantısında şahsımı ve partimizi hedef alarak, “iddia sahibi, iddiasını ispatla mükelleftir. Benim veya arkadaşlarımın masaya oturduğunu ispat edemezseniz şerefsizsiniz.” kabalığını ve kalitesizliğini göstermiştir."

"Şeref dersinden sınıfta çakmışların, her defasında ikmale kalmışların Türk milletinin ve devletinin şerefini sahiplenmesi nasıl mümkün olacaktır?" diye soran Bahçeli, eleştiri dozunu iyice yükseltti:

İMRALI'YA SİYASETÇİ MERTEBESİ

"Başbakan PKK’yla konuşmayı siyaset zannetmektedir. Teröre göz kırpmayı, teröre çanak tutmayı, bölücülüğe can suyu vermeyi, diklenmeleri alttan alarak PKK’ya teslim olmayı marifet saymaktadır.

Üstelik terörle mücadele, siyasetle müzakere sözleriyle de, PKK’nın bir numaralı failini siyasetçi mertebesine çıkarmaktadır. Hükümetin İmralı’ya boyun eğmesi, İmralı’daki bebek katilinden sözde çözüm ve barış adına medet umması tarifi çok zor olacak bir travma ve alçalma halidir. Lütfen dikkat buyurunuz değerli arkadaşlarım, AKP, otuz bin kişinin kanını elinde taşıyan bir terör mahkumundan insaf, merhamet ve icazet beklemektedir."

YENİ TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMESİ

Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın Ankara'ya onlarca polis nezaretinde götürülmesine tepki gösteren Bahçeli, daha sonra kamuoyuna yansıyan müzakere başlıklarını sıraladı:

-Anadil eğitimindeki zamanlama,
-Anayasada Türk kavramının tasfiyesi ve Kürt kimliğinin anayasal güvenceye alınması,
-KCK tutuklularının salıverilmesi,
-Yerel yönetimlere özerklik,
-İmralı canisinin hapishane şartlarının düzeltilmesi yer almaktadır.

Yani Türkiye’nin bölünmesi, federasyona dönüşmesi, PKK’nın affı, İmralı canisinin önce eve, sonra da özgürlüğüne kavuşması aşama aşama gerçekleştirilecektir."

DÜNE KADAR İDAMDAN BAHSEDEN SEN DEĞİL MİYDİN?

Bahçeli, Erdoğan'a birbiri ardına sorular yönelterek hükümetin terör politikasını böyle topa tuttu:

"Lütfen söyleyiniz, her karışı kefensiz yatan yiğitlerle dolu olan son vatanımızı bundan sonra nasıl ayakta tutacağız? Her dağa çıkan eninde sonunda Türkiye’yi esir alacaksa, düzeni, güvenliği, hukuku ve devlet umurunu nasıl koruyacağız ve bu coğrafyada millet olarak ne şekilde var olacağız?

Böylesi bir ortamda Afrika’ya gitmekten sakınmayan Sayın Başbakan söyler misin bize, partine yüzde 50 oy vermiş aziz milletimiz, PKK’yı temize çıkar, teröristleri akla, İmralı mahkumuna ipleri ver mi diye arkanda durmuştur? Daha düne kadar idamdan bahseden sen değil miydin?

2007 tarihinde Erzurum’dan attığım urganı beş yıl sonra Ankara Kızılcıhamam’da kapan sen değil miydin? Kısa süre öncesine kadar teröristlerle kucaklaşan BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırmaktan bahseden yine sen değil miydin?"

KÜRDİSTAN'A BAŞ MI YAPACAKTIR?

Erdoğan'ı Öcalan ile yanak yanağa, kucak kucağa olmakla suçlayan Bahçeli, eleştirilerini şöyle devam ettirdi:

"Ne değişmiştir de dün ak dediğine bugün kara, dün eğri dediğine bugün doğru, dün öyle dediğine bugün böyle demektesin. Başbakan’ın kafasına kimler girmiş, başkanlık vaadiyle aklını kimler çelmiştir?

Kendisini Başkan, İmralı canisini de sözde Kürdistan’a baş mı yapacaktır? Bu olanlar, bu ihtimaller ihanetin, rezaletin yanında inanın bana hafif kalacaktır. Bu olan biten Türk milletinin başına gelebilecek en büyük beladır."

CHP'YE ELEŞTİRİ

Ana muhalefet partisi CHP'yi, "komşuda pişer bize de düşer mantığıyla AKP ve PKK’nın ihanet yarışına sözüm ona kredi açarak, ön yargılı değiliz diyerek rol kapmaya çalışmaktadır" sözleriyle eleştiren Bahçeli, önce Erdoğan'a çağrıda bulundu, ardından kendi çözüm planını açıkladı:

"Çözüm olarak planladığınız önce özeklik, sonra federasyon mudur? Yoksa siz bağımsız Kürdistan’a mı çözüm diyorsunuz? Türk milletinin etnik kimliklere taksimi, vatanın ortadan ikiye ayrılması size göre çözümün bir parçası mıdır?

Dağa piknik yapmak için çıkmadıklarını oniki kötü adamın en kıdemlisinden birisi olan gazeteci Hasan Cemal’e itiraf eden yılan başı ve çetesi hangi tavizlerle silah bırakacak ve hangi yollarla Avustralya’ya gönderilecektir? Bunlarla ilgili hazırlıklarınız nelerdir, anlaştığınız ve uzlaşmaya vardığınız hususlar nelerden ibarettir? 

İHANETLER CEZASIZ KALMAYACAK

Bize göre çözüm de, çare de bellidir. Önce PKK’nın tüm militanları silahlarıyla birlikte teslim alınacak veya teslim olacaklardır. Sonra haklarında Türk adaletinin vereceğe hükme razı geleceklerdir. Böylelikle Türk milletine yapılan saldırılar, ihanetler cezasız bırakılmayacaktır.

KANDİL, İMRALI, BARZANİ SARSILMALI

Bizim terörle mücadeleden anladığımız, PKK’ya kapılanmak ve dile benden ne dilersen türünden azciyet ve çürümüşlüğe onay vermek değildir. Terörle mücadele, örgütün son militanının tesirsiz hale getirilesiye kadar sürdürülmeli, Kandil, Barzani ve İmralı Türk milletinin azametiyle sarsılmalıdır."

İBLİSE RUHUNU İPOTEK ETTİRENLER

Eleştiri dozunu iyice yükselten Bahçeli, hedefindeki Erdoğan'a ağır sözlerle yüklendi:

"Aksi halde iblise ruhunu ve fikrini ipotek ettirenler zafer kazanacak ve şehitlerimizin kemikleri Allah muhafaza ama, böyle giderse sızlayacaktır. Vatan evlatlarının kanının yerde kalmasına, kardeşliğimizin bozulmasına ve milletimize bölünme zehri içirilmesine tahammülümüz yoktur.

BÖLÜCÜLÜK BİBERONUNDAN KANA KANA SÜT İÇENLER

Bölücülük biberonundan kana kana içen süt kardeşlerin galibiyet çığlığı atmalarına müsamahamız ve iznimiz asla olmayacaktır. Bu gelişmeler karşısında bir hususun altını çizerek duyurmak istiyorum:

BAŞBUĞ'U ZİYARET EDECEK

Madem İmralı’ya ziyaret sıklaşmıştır, değil mi ki terörist başına gitmek kutsanmıştır; bu durum karşısında İmralı’daki terörist sizin olsun. Bilininiz ki ben de Silivri’ye gidip, terörist olmakla ve terör örgütü kurmakla suçlanan, bize göre de terörle mücadelede tarihi vazife üstlenen ve bu konuda eşsiz hizmetleri bulunan 26’nci genelkurmay başkanımızı ziyaret edeceğim ve onunla Allah’ın izniyle kısa süre içinde kucaklaşacağım."