BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.433,79
HABER /  MAGAZİN

Hakkı Bulut'tan İmralı için tek cümle

Ünlü besteci ve ses sanatçısı Hakkı Bulut, canlı yayında İmralı ile yapılan görüşmeler için tek cümle ile kinayeli bir açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER - 59 albümü olan ve okuyanı star yapan şarkıların bestekarı olan Hakkı Bulut, ünlü ses sanatçısı Dilber Ay ile birlikte Saba Tümer'in programına konuk oldu.

Gündemdeki soruyu Saba Tümer yerine programın diğer konuğu Dilber Ay yöneltti.
-"İmralı ile yapılan barış görüşmeleri için Hakkı Bulut ne düşünüyordu?'

Dilber Ay bu soruyu yöneltirken olumlu bir mesaj almayı bekliyordu. Ama ünlü bestekar ters köşeye yatırdı ve "ben herkesten farklı düşünüyorum" dedikten sonra tek cümle söyledi;
-"Bir komşu komşusuna ihanet etmez!"

Saba Tümer de böyle bir yanıt beklemiyordu. Bir an dondu sonra hemen "tek cümle ile noktayı koydu" deyip konuyu değiştirdi. Dilber Ay da tek kelime edemeden bakıp kaldı.

ORHAN GENCEBAY'A SİTEM

EN ÜNLÜ ŞARKILARIN BESTEKARI

900 eserinin beste ve güftesi kendisine ait olan sanatçının, 6 Altın Plak, 1 Altın CD, Ben Tövbemi Geri Aldım, Son Mektup isimli Long Play çalışması ile Altın Long Play ödülünü almış olup çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından defalarca ödüle layık görülmüştür.

HAKKI BULUT KİMDİR?

3 Şubat 1945, Tunceli ili, Mazgirt ilçesi, Altarla köyünde doğdu. İlkokul 5'e kadar doğduğu köyde, Orta 1 Tunceli, orta 2'yi Mazgirt'de daha sonra Adana'ya göçtü ve orta 3'ü de Ceyhan'da bitirdi. Adana Erkek Lisesi mezunu daha sonra dışardan Adana Öğretmen Okulunu bitirdi. Öğretmenliğe başladığı bu yıllarda babasının saz çalmasının etkisi ve müziğe küçük yaşta olan ilgisi sebebiyle müzikle de uğraştı


Ünlü sanatçı programda Orhan Gencebay'a da ince bir şekilde mesajını yolladı. Ekrana çıktığında bestelerini seslendirmesine rağmen isminden hiç söz etmediğini vurgulayan Hakkı Bulut, "Ben de o arkadaşın adını anmak istemiyorum" dedi.

Hakkı Bulut 1967 yılında ilk albümü Leyla'yı çıkardığında Orhan Gencebay ile Arif Sağ onun arkasında saz çalmıştır.

DÜNYA REKORU VAR

Hakkı Bulut "İkimiz bir fidanın güller açan dalıyız ve Son Mektup" şarkıları başta olmak üzere bir çok ismi star yapan şarkılar bestekarı. 59 tane de albüm yapmış bir sanatçı.

Üstelik dünyada bir rekora sahip. Hakkı Bulut, kendi besteleri ile dünyada en çok albüm çıkaran sanatçı. Buna karşılık bestelerini verdiği ünlülerin yarısı kadar bile kazanamamış.

59 ALBÜME RAĞMEN NİYE ZENGİN OLAMADI?

Sebeni de şöyle izah etti;

-"Onlarla mukayese edince ben o kadar geri kalmışım ki... Çok ufak paralara konserler veriyordum. 1 milyar almam gerekirken ben 50 lira alıyordum. Hayatım hep böyle geçti. "

5 LİRAYI BİLE BULAMAMIŞ

Hakkı Bulut'a sanat dünyasının kapılarını bir yarışma açmış. 1969 yılında yapılan ses yarışmasına katılmak için ünlü sanatçı gereken 5 lirayı bile bulamamış. Parayı bey kızı olan 47 yıllık eşi Mukaddes Hanım bulup getirmiş. Bulut o parayla girdiği yarışmada birinci olarak sanat camiasına adını silinmeyecek şekilde kazımış.