BIST 10.203
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.453,23
HABER /  SPOR

Süreyya Ayhan anlayış istedi

Federasyonun milli takımda koşma şartı getirdiği Süreyya Ayhan kamp programı nedeniyle anlayış istedi

Abone ol

Federasyon ve milli takım ile ilgili basında yer alan demeçleri nedeniyle kendilerinden açıklama talep eden Atletizm Federasyonu'na yazılı bir metin gönderen Süreyya Ayhan-Yücel Kop çifti, tüm hazırlıklarını Dünya Şampiyonası'na göre yaptıklarını belirterek, destek istedi.

Federasyon tarafından performansları ile ilgili denetlenmeye hazır olduklarını belirten çift, teknik kurul tarafından uygun görülmediği takdirde, programlarında yer alan Almanya kampını kendi imkanlarıyla gerçekleştireceklerini açıkladı.

Federasyon başkanı Mehmet Terzi'den, eski bir şampiyon ve deneyimli bir atlet olarak, Dünya Şampiyonası hazırlık periyodu konusunda anlayış beklediklerini ifade eden Kop çifti, basına, tehdit edildikleri şeklinde bir açıklama yapmadıklarını ifade etti.

Atletizm Federasyonu, 23-24 Haziran'da yapılacak Milletler Kupası yarışlarında, Süreyya Ayhan Kop'un milli takım kadrosunda yer almasını istiyor.

Federasyon başkanı Mehmet Terzi, yarın toplanacak teknik kurulun konuyu değerlendireceğini, ancak milli atletin Milletler Kupası'nda yarışması konusunda ısrarlı olduklarını belitti.

Öte yandan, kamp çalışmaları için yarın Almanya'ya geçmesi beklenen Kop çiftinin, federasyon tarafından yürütülen pasaport işlemlerinin halen devam ettiği öğrenildi.