BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.466,86
HABER /  GÜNCEL

Sabah gazetesi fena karıştı

TMSF'nin el koyduğu Sabah gazetesinde ortalık kaynıyor. Altaylı'nın istifa ettiği söylentisi doğru mu? İşte olay;

Abone ol İnternethaber/ ÖZEL- TMSF'nin el koyduğu Sabah gazetesinde kazan kaynamaya başladı. İlk kez TMSF'nin atadığı Yavuz Onursal ile gazete çalışanları karşı karşıya geldi.

Medyaya Fatih Altaylı'nın istifa ettiği haberi yayıldı. İnternethaber Altaylı'yı arayarak olayın perde arkasını öğrendi.

ONURSAL İLE ALTAYLI KAVGASI

Sabah gazetesini karıştıran olayın patlak verdiği konu Yavuz Özdil'in sansürlenen yazısı oldu.
Gazetenin yazarları bu sansür üzerine bir toplantı yaparak "yazı yazmama kararı alıyorlar".

Fatih Altaylı da Yavuz Onursal'a çıkarak, yazarların aldığı kararı ve rahatsızlıklarını iletiyor. Yavuz Onursal duruma çok sinirleniyor ve Altaylı'ya "Bu işi sen çöz, olmaz öyle şey" diyerek çıkışıyor. İkili arasında bu sözler üzerine tartışma çıkıyor.

ONUSAL REST ÇEKİYOR

Sonunda Yavuz Onursal Fatih Altaylı'ya şu resti çekiyor; "Halledeceksen bu işi hallet. Halletmeyeceksen çek git." Fatih Altaylı bu söz üzerine odayı terkedip, soluğu Mehmet Barlas'ın yanında alıyor. Barlas'a, "Yavuz Onursal bu söz ile benim istifamı istedi" diyor.

Mehmet Barlas da Altaylı'yı yanına alıp, Onursal'ın odasına çıkıyor. Onursal'a durumu soruyor. Yavuz Onursal ise söylediği sözü yalanlayarak, "Ben böyle bir şey demedim. İstifasını istemedim" diyor.

ALTAYLI ÇOK KIZIYOR

Onursal'ın, Barlas'ın yanında lafı çevirmesine Fatih Altaylı çok sinirleniyor. "Ben söylediğini inkar edenlerle asla çalışmam deyip" odayı terkediyor.

İşte bu tartışma önce gazeteye, ardından da medyaya Altaylı istifa etti diye yansıyor. Ancak İnternethaber'in görüştüğü Altaylı bunun bir istifa olmadığını ısrarla vurguluyor. Altaylı, "Ben görevimin başındayım. Bu tartışmalar her zaman olur. Buradayım" yanıtını veriyor.

Ancak görünen o ki gazetedeki bu dalgalanma kısa sürede dinecek gibi değil. Bu olaydan sonra TMSF'nin ve Onursal'ın alacağı karar merak konusu. Bu arada son bir not; Tartışmadan sonra "biz yazmayız" diyen köşe yazarları yazılarını yazmaya ikna oluyorlar.//