BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,14
ALTIN 2.466,49
HABER /  GÜNCEL

DTP il Başkanı tutuklandı

Nevruz kutlamalarında bölücübaşı lehine slogan attıkları iddiasıyla gözaltına alınan Bursa DTP İl Başkanı tutuklandı.

Abone ol

Bursa kent merkezinde gözaltına alınan DTP İl Başkanı Hüseyin Diken'in de aralarında bulunduğu 9 kişi bugün sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildiler. Savcılık, şüphelilerden 8'ini tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk ederken, bir kişiyi serbest bıraktı.

Emniyet Müdürlüğü, Gökdere Meydanı'ndaki miting esnasında bölücübaşı lehine slogan attıkları kamera görüntüleriyle tespit edilen kişiler hakkında, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla soruşturma başlattı. Yaklaşık 20 gün süren soruşturma sonunda görüntülerden kimlikleri belirlenen kişiler gözaltına alındılar.

Mahkemede sorgulaması yapılan İl Başkanı Hüseyin Diken, Vedat C. Tayfur Ç. Adil S., Fuat S. Türkan K. Emine K. ve Neşe Y; ."Suç ve suçluyu övmek, terör örgütü lideri hakkında slogan atıp, pankart açmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri H Tipi ve E Tipi Cezaevi'ne teslim etti. Gözaltındaki 10 kişinin ise yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.