BIST 10.051
DOLAR 32,36
EURO 34,83
ALTIN 2.409,92
HABER /  GÜNCEL

PKK telsizinde çirkin tahrik

Teröristlerin kendi aralarında yaptıkları konuşmalar dün akşam güvenlik güçlerinin telsizlerine yansıdı...

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın şifreli telsiz konuşmaları güvenlik güçleri tarafından deşifre edildi.

PKK’nın sözde askeri kanat sorumlusu ‘Dr. Bahoz Erdal' kod adlı Hüseyin Feyman ile örgütün sözde Dersim Eyalet Komutanı ‘Baver' kod adlı Süleyman Şahin ile yaptığı telsiz konuşmasında saldırı talimatı vedi.

Terörist Feyman, telsiz talimatında, “Artık her birim istediği eylemi yapabilir. Bu konuda bütün arkadaşları uyarın. Başkan Apo'ya yapılan saldırılar asla karşılıksız kalmayacak. Başkanımız zehirlenerek öldürülmek isteniyor. Bu durumda herkes üstüne düşen görevi yapacak'' dedi. Buna karşılık olarak terörist Şahin, “Başkanımızı zehirlemek bizi zehirlemek anlamına geliyor, gereken cevap verilecek. Dersim'i başlarına yıkacağız. Hepsi görsün şimdi neler olacak, her türlü eylemi yapacağız'' dedi.

Şifreli yapılan bu görüşmenin güvenlik güçleri tarafından deşifre edildiği belirtilen konuşmalarında örgüt sorumluları arasında da, “Artık her birim kendi inisiyatifi ile istediği eylemi yapabilir, eylem yapmak için grupları serbest bırakın. Eylem yapmak için onay almalarına gerek yok, askerle karşılaştığınız yerde eyleminizi anında yapın. Uzaktan kumandalı bombalı saldırılar arttırılsın ve fedai eylemleri için bütün birimler harekete geçsin'' konuşmalarının geçtiği tespit edildi.