BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,90
HABER /  GÜNCEL

Süreci 28 Şubata benzetiyorum

Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu Genelkurmay'ın açıklamasını 28 Şubat'a benzetti. Kuloğlu şunları söyledi..

Abone ol

Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasını, "Bir nevi 28 Şubat sürecine benzetiyorum, muhtıra mahiyetindedir" diye değerlendirdi.

Kuloğlu, NTV yayınında yaptığı açıklamada, Genelkurmay'ın açıklaması için, "Muhtıra gibi kabul etmekte fayda var" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türk Milleti'ne İslami yaşam tarzını benimsetmek isteyen, rejim değişikliği olarak empoze etmeye çalışan bir kesimin Cumhuriyetle inatlaşması şekline getirildiğini ifade eden Kuloğlu, "Bir nevi 28 Şubat sürecine benzetiyorum, muhtıra mahiyetindedir. Herhalde artık anlaşılmıştır. Bir tarafa çekilecek tarafı kalmamıştır" diye konuştu.

Açıklama ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sessiz kalmayacağını ortaya koyduğunu kaydeden Kuloğlu, "TSK hassasiyetini ifade ediyor. Bu konuların devam etmesi halinde kendisine verilen koruma ve kollama görevini yerine getireceğini açık bir şekilde dile getiriyor. Herkesin adımlarını buna göre atması, kendine bir çeki-düzen vermesi gerekir. Bu işin anlaşılmayacak hiçbir tarafı kalmamıştır" dedi.