BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Seçimde bunları söyleyecekler

Yazıcıoğlu Çankaya seçiminde yaşananları ibretlik olarak niteledi ve gerginliğe neden olanların şunları söyleceğini iddia etti..

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı seçiminin ''ibretlik hale geldiğini'' öne sürerek, ''İktidar partisi de ana muhalefet partisi de durumu kullanıyor. Seçim iptal edilirse birisi mağdur iktidar partisi olacak, diğeri, 'Bakın AK Parti'ye cumhurbaşkanı seçtirmedim' diyecek'' şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, partisinin Ankara İl Başkanlığınca Abidinpaşa Lale Restoran'da düzenlenen tanışma yemeğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı seçimine değinen Yazıcıoğlu, ''seçimin ibretlik hale geldiğini'' iddia etti.

İKİSİ DE HAKLI
Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: ''(Ayıptır, yapmayın) dediğiniz zaman 'Bu kuralı ben koymadım ki' diyorlar. Milletin çoğunluğuna dayanmayan bir cumhurbaşkanı seçmeyi kendisine hak görüyor. 'Bunu yapabilirim' diyor. Haklı mı? Haklı. Çünkü, kendisinden öncekiler koymuş bu kuralı. Öncekiler ne diyor? 'Yüzde 34 ile gelip yüzde 100'ün hakkını kullanamazsın' diyor. Haklı mı? Onlar da haklı.

YANLIŞLIKLARI NİYE DÜZELTMEDİNİZ
'Yanlışlık seçim sisteminde, sen bu hakkı kullanamazsın' diyor ana muhalefet partisi. CHP başta olmak üzere bütün siyasi partiler koalisyonlar aracılığıyla ülkeyi yönetti. O zaman ne diye bu yanlışlıkları düzeltmediniz? İmkan varken demokratikleşmeyi sağlayacak adımları atmadınız? İktidar partisi de ana muhalefet partisi de durumu kullanıyor. Seçim iptal edilirse birisi mağdur iktidar partisi olacak, diğeri, 'Bakın AK Parti'ye cumhurbaşkanı seçtirmedim' diyecek.''