BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.430,50
HABER /  GÜNCEL

Baykal felaket bezirganı

Türkiye'de yaşanan Çankaya seçimi dış basından da takip edilirken CHP lideri Baykal'a ilginç bir suçlama geldi..

Abone ol

Türkiye yaşanan Çankaya seçimi yabancı basında da merakla takip ediliyor. İngilterede yayınlanan haftalık haber dergisi The Economist okuyucularına "Laik kesimin AKP ile çatışması ne sonuç verecek?" sorusuyla yansıttığı haberinde CHP lideri Baykal suçladı.

Dergi on beş yıldır CHP lideri olan Baykal hiç bir alternatif surmayıp, kariyerini felaket bezirganlığı üzerine inşa ettiği yorumunu yapıyor.

Dergiye göre nedenleri ne olursa olsun, Erdoğan'ın kararı Türk siyasetini yeniden şekillendirecek. Laik çevrelerin cumhurbaşkanlığını da almaları halinde AKP'nin islamcı politikaları hayata geçirmede önlerinde engel kalmayacağını ileri sürdüklerini aktaran dergi, bu doğru çıksa bile bunun sorumlusunun yine laik çevreler olacağını yazıyor.

"Laik kesim onlarca yıl boyunca ordu sayesinde islamcıları kontrol altında tutarken, 2001 yılında ülkeyi mali yıkımın eşiğine getirecek şekilde kendi ceplerini doldukmaktan başka bir şey yapmadı" diyen Economist, özellikle Baykal'ı sert dille eleştiriyor.

Kasım seçimlerinde AKP'nin iktidarda kalma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirten dergi, gelecekteki gelişmelerin Erdoğan'ın siyasi yelpazenin merkezini ne kadar kontrol edebileceğiyle, Gül'ün ne kadar tarafsız bir cumhurbaşkanlığı yapacağına bağlı olduğunu yazıyor.