BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,85
ALTIN 2.446,91
HABER /  SPOR

Derbiye büyük ceza geliyor

Dün gece oynanan kupa derbisinde yaşanan olaylar hem Beşiktaş'ın hem de Fenerbahçe'nin canını yakacak..

Abone ol

Fenerbahçe ile Beşiktaş futbol takımları arasında yapılan Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının ardından her iki kulüp, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli bazı yöneticilerle iki takımın bazı futbolcularının, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edildiği bildirildi.

Fenerbahçe Kulübü, küfürlü ve çirkin tezahürat nedeniyle, Beşiktaş Kulübü ise sahaya meşale atıldığı için PFDK'ya sevk edilirken, Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Lugano, gördüğü kırmızı kart sonrasında hakeme saldırmaya teşebbüs ettiği için tedbirli, Aurelio ise rakip futbolcuya saldırarak yumruklaşmaktan tedbirsiz olarak ceza kuruluna gönderildi.

Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan Murat Özaydınlı'nın hakeme hakaretten, asbaşkan Ali Koç'un maç sonrası açıklamalarından, asbaşkan Mahmut Uslu'nun da Futbol Federasyonu aleyhine açıklamaları nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildiği duyuruldu.

Öte yandan, Beşiktaşlı Ricardinho'nun maç sonrası Aurelio'nun yumruğuna cevap vermesi, Serdar Kurtuluş ve Vedran Runje'nin de maç sonrasında saha içinde meşale salladıkları için tedbirsiz olarak PFDK'ya gönderildiği bildirildi.

Bu arada Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Denizlispor maçında yayıncı kuruluşun olası sahaya alınmaması ihtimali için üç hukukçuyu stada gönderme kararı aldı. Eğer yayıncı kuruluş sahaya alınmazsa, hukuki tazminat hakkı doğacak. Ayrıca zabıt tutularak sarı lacivertli ekibe ceza da gündeme gelecek.