BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,24
HABER /  POLİTİKA

Kutandan Köşk seçimi yorumu

Saadet Partisi lideri Recia Kutan Çankaya seçimlerinde yaşanan gerginliklere değindi ve şunları söyledi;

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''Parti olarak her zaman (cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkede gerginlik meydana gelmeden, kardeşler arasına itilaf girmeden halledilsin) dedik. Ama ne yazık ki, seçimler arzu edilen huzur ortamında gerçekleşmiyor'' dedi.

Kutan, partisinin yeni il binasının açılışı için geldiği Mersin'de Kervan Düğün Salonu'nda düzenlenen akşam yemeğinde partililerle buluştu. Yemekte partililere hitap eden Kutan, Türkiye'nin çok kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, ülkenin adeta bir yol ayrımında bulunduğunu kaydetti.

Bir çok alanda büyük tehlikelerin olduğunu ifade eden Kutan, Türk milletini asırlar boyunca üstün ve güçlü yapan manevi ve ahlaki değerlerin her geçen gün tahrip edildiğini dile getirdi.

Sorunların çözümü için her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğine işaret eden Kutan, şöyle devam etti: ''Kardeşçe birbirimizi kucaklamamız gerekir. Biz, parti olarak her dönemde kardeşlikten bahsettik. (Biz milli görüşlüyüz. Milli görüşün temeli sevgi, kardeşlik ve hoşgörüdür) dedik.

Ancak üzülerek ifade edilmeli ki, şu an Türkiye'de bu birlik ve beraberlik her geçen gün geriye gidiyor. Önümüzde 2 tane seçim var. Biz parti olarak (cumhurbaşkanlığı seçimleri, ülkede gerginlik meydana gelmeden kardeşler arasına itilaf girmeden halledilsin) dedik, ama ne yazık ki seçimler arzu edilen huzur ortamında gerçekleşmiyor.''

CHP'nin oylamayı Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü hatırlatan Kutan, ''Halk arasında (Bu iş karakolda biter) diye bir söz vardır. Netice olarak iş gelip Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Türkiye'nin huzura ihtiyacı var. Ama birileri gerginlik olsun diye belki de bilmeden gayretli bir çalışmanın içerisinde'' diye konuştu.