BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.436,24
GÜNCEL

Süper Kupa krizi sonrası dine saldırdı gözaltına alındı! Bakan Yerlikaya 'gereği yapıldı' diyerek paylaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçının ertelenmesinin ardından dini ve manevi değerleri aşağılayarak provokasyon içerikli paylaşımlarda bulunan şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçı, Atatürk temalı tişörtle çıkılmasına izin verilmeyince takımlar sahaya çıkmadı ve maç ileri bir tarihe ertelendi.

Krize ilişkin sosyal medya hesaplarda kimi tepkiler amacını aştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, provokatif ve hakaret içeren paylaşımlara yönelik adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Konuya ilişkin bir açıklama da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. Yerlikaya, gözaltına alınan şahsa ilişkin görüntülerini paylaşarak "Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Final maçının ertelenmesi sonrası sosyal medya platformları üzerinden, dini ve manevi değerlerimizi aşağılamaya çalışan, hakaret ve provakasyon içerikli paylaşımda bulunan Ö.B.Ç. isimli şahıs gözaltına alınmıştır. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca yapılan incelemeler devam etmektedir. Milli, manevi ve dini değerlerimizi aşağılamaya çalışan, nefret söylemleriyle halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik eden şüpheli adalete teslim edilmiştir " ifadelerine yer verdi. 

Bir gözaltı daha

Yerlikaya, sosyal medya hesabından "Gereği yapıldı-4" başlığıyla yaptığı paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

"Süper Kupa finalinin ertelenmesi sonrası sosyal medya platformu (X) üzerinden yayınlanan küfürlü video nedeniyle A.Y. adlı şahıs 'Halkı Kin Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama' suçundan Samsun'da gözaltına alınmıştır.

Halkımız arasında nifak tohumları eken, başka halklara hakaret eden, milli, manevi ve dini değerlerimizi aşağılayanlar bir bir adalete teslim edilecektir."

Sitene Ekle