BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.458,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sultangazi Kent Ormanı açıldı

Sultangazi Belediyesi tarafından hazırlanarak İstanbulluların hizmetine sunulan Sultangazi Kent Ormanı, muhteşem bir törenle açıldı.

Abone ol

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın ev sahipliğindeki açılış törenine Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Milletvekilleri Recep Koral ve Alaattin Büyükkaya, Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Yüksel, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Murat Atım, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Coşkulu bir kalabalık eşliğinde kurdele kesilmesi ile başlayan açılış töreninde alan girişinde Belediye Başkanı Cahit Altunay ile Bakan Ömer Dinçer birlikte fidan dikti. Daha sonra katılımcılarla birlikte mehter takımı ve vatandaşların coşkulu tezahüratları eşliğinde yürüyüş yapan Bakan Dinçer, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile birlikte ahşaptan yapılan seyir kulesine çıktı. Buradan dürbünle etrafı inceleyen Bakan Dinçer, Sultangazi Kent Ormanı’nın çok iyi hazırlandığını, çalışmalardan çok etkilendiğini söyledi. Harika bir manzara izlediğini söyleyen Bakan Dinçer, Sultangazi halkının bu açıdan çok şanslı olduğunu belirtti. Son yıllarda çok büyük ağaçlandırma çalışmaları yapılmasına rağmen ülkemizin yeşil alan oranının az olduğunu söyleyen, bu alanların artırılması ve halkın kullanımına açılması gerektiğini kaydetti. Bakan Dinçer, harika bir çalışma yapıldığını ifade ederek, Başkan Cahit Altunay başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

BARAJ GÖLÜ ETRAFINDA YÜRÜYÜŞ

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da Sultangazi ile birlikte bütün İstanbullulara hizmet edecek Sultangazi Kent Ormanı’nı hizmete açmaktan duyduğu sevinci dile getirdi. Böyle bir alanı Bakanlarla birlikte açmaktan dolayı gururlu olduğunu ifade eden Başkan Altunay, “Burayı kısa sürede hizmete açtık. Her şeyin doğal olmasına özen gösterdik.

Vatandaşlar arabasıyla ya da yürüyerek Sultangazi Kent Ormanı’na gelip, gönüllerince dinlenerek piknik yapabilecek. Çocuklar oyun alanlarında vakit geçirirken, büyükler Alibey Baraj Gölü manzarası eşliğinde yürüyüş yapabilecek. İsteyen ziyaretçiler balık tutabilecek, dileyenler de ata binebilecek” dedi.

Başkan Altunay, gelecek yıl da teleferik kurarak, ziyaretçilere baraj gölü çevresindeki yeşili yüksekten izleme imkanı sunacaklarını kaydetti.