BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şule Çet davasında yeni gelişme! Savcı mütalaasını açıkladı

Ankara'da Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in (23), geçen 29 Mayıs'ta bir plazanın 20'nci katından şüpheli şekilde düşerek ölmesiyle ilgili tutuklu sanıkların yargılanmasına devam edilirken savcı mütalaasını açıkladı.

Abone ol

Şule Çet'in öldürülmesinden sorumlu sanıkların yargılanmalarına devam ediliyor. Şule Çet'in 20'nci kattan düşerek ölmesine sebebiyet veren Çağatay Aksu (34) ve Berk Akand'ın (33) hakkında savcı müebbet hapis mütalaası verdi.

Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘cinayet’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘hürriyeti tehdit’ suçlarından tutuklu yargılanan Çağatay Aksu ve Berk Akand, 5’inci duruşmada hakim karşısına çıktı. Duruşma öncesi adliye önünde toplanan Ankara Kadın Platformu, Kadın Meclisleri ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve üyeleri ‘Erkek adalet değil gerçek adalet’, ‘Şule Çet için adalet’ yazılı pankart açarak, “Boyun eğme, katillerden hesap sor” sloganları attı. Kadın dernekleri adına konuşan Deniz Akıl, “Şule Çet başta olmak üzere, işlenen tüm kadın cinayetlerinin üzerinin örtülmemesi için buradayız. Burada olmaya devam edeceğiz. Ta ki adalet yerini buluna kadar. Kadın cinayetleri durana kadar” dedi.

Ceren’in babasından destek

Ankara’da Çankaya Üniversitesi’nde, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından geçen 2 Ocak’ta öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar da kadınlara destek verdi. Mustafa Damar, “Öldürülen kadınlarımızın sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Gün geçtikçe toplum duyarsız, sessiz kalamaz. Kadın cinayetleri davaları başka noktalara evrilmiştir. Akıl dışı, mantık dışı, ahlak dışı, hukuk dışı yöntemlerle öldürülen Şule Çet´lere, Ceren Damar´lara iftiralar atılmaya ölülerin hatıralarına saldırılmaya ve öldürülen kadınlarımızın, kızlarımızın naaşları üzerinde tepinmeye başlamışlardır. Ceren Damar´ların, Şule Çet´lerin ruhları sizin yakanızı bırakmayacak. Biz de bırakmayacağız. Adaletin tecelli etmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından kalabalık, duruşmayı takip etmek üzere adliyeye girdi.

Savcı mütalaa verdi

5’iinci duruşması yapılan davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı bir sanığın kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, diğerinin aynı suça yardımdan 20 yıla kadar hapsini istedi.